ÖHD’li iki avukat tutuklandı

ÖHD’li iki avukat tutuklandı

ÖHD’li avukatlar Ayşe Acinikli ve Ramazan Demir için, ifade vermek için gittikleri adliyede sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklama kararı verildi.

Haklarında  yakalama kararı bulunan Özgürlükçü Hukukçular Derneği’nden (ÖHD) iki avukat Ayşe Acinikli ve Ramazan Demir, ifade vermek üzere İstanbul 4.Sulh Ceza Mahkemesi’ne geldi.

İfade sonrası karar için ara veren mahkeme Demir ve Acinikli’nin tutuklanmasına karar verdi.

Ayşe Acinikli ve Ramazan Demir yedi ÖHD’li avukatla 16 Mart’ta ev baskınlarıyla gözaltına alınmış, 19 Mart’ta tutuklama istemiyle sevk edildikleri 1. Sulh Ceza Mahkemesince serbest bırakılmışlardı.

Savcının itirazı üzerine İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi, avukatlar Hüseyin Boğatekin, Ayşe Acinikli, Ramazan Demir ve Ayşe Başar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri vermişti.

Karar üzerine çıkarıldıkları mahkemece Avukat Hüseyin Boğatekin ve Ayşe Başar tutukluğa itirazların ardından serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.