ÖHD'li avukatlar Sinan Zincir ve Raziye Öztürk serbest bırakıldı

ÖHD'li avukatlar Sinan Zincir ve Raziye Öztürk serbest bırakıldı

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şube Eşbaşkanı Sinan Zincir ve genel merkez yöneticisi Raziye Öztürk haklarında açılan davada ifade vermek üzere Çağlayan Adliyesi'ne geldi.

Avukatların ifadesi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde alındı.

Avukatlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Dava 22 Haziran’da görülecek.

SAVUNMALAR

T24’teki habere göre; savunmasına Tahir Elçi’yi anarak başlayan Sinan Zincir, “Hiçbir irade bizi zindanlar ile ıslah etmeye kalkışmasın. Bizi öldürmekle, bizi katletmekle, bizi diri diri yakmakla ıslah edemeyenler, bize diz çöktüremeyenler faşizmin zindanları ile bizi denemeye kalkmasın” dedi.

“Biz ölümü yenen bir geleneğin mirasçılarıyız. 12 Eylül işkencehanelerinde, Diyarbakır zindanlarında faşizme ve zulme karşı direniş destanları yazanların yoldaşlarıyız” diyen Zincir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz Cizre'de vahşet bodrumunda katledilen Mehmet Tunç’un yoldaşlarıyız. Cizrede cenazesi günlerce sokak ortasında kalan Taybet ananın evlatlarıyız. Pir Seyid Rızanın, Pir sultan Abdalın torunlarıyız. Bu zulme boyun eğmiyoruz, diz çökmüyoruz faşizmi biz yargılıyoruz.”

ÖHD ve TUAD-DER yöneticisi Raziye Öztürk de şöyle konuştu:

“Klasik bir savunma yapmayacağız. Kürt halkının haklılığını anlatmaya geldik. Kürt halkı yüzyıllardır asimilasyon politikaları ile karşı karşıya. İnkar ve imha politikaları karşısında Kürt halkı direngen olmuşlardır. Kürtler işkenceler cezaevlerinde tutsak edilerek terbiye edilmek isteniyor. Bolu Cezaevleri’nde amcamı ve tutsakları ziyaret ettiğim için müvekkillerimi savunuyorum. İddianamede yer aldığı gibi 2011 yılından beri değil 1992 yılından beri cezaevlerine giderim. Hakikat arayışımın bir arayışı olarak politik dava avukatı olmanın haklılığını ve gururunu yaşıyorum. Faşizmin kirli zihniyetiyle ilk olarak cezaevlerinde tanıştım ama bu durum cezaevleriyle sınırlı kalmadı. Devrimci bir Kürt avukat olmanın insan hakları aktivisti olmanın tabi ki bir bedeli var.“

DEMİR VE ACİNİKLİ HALEN TUTUKLU

Cizre’de yaşananları AİHM’e taşıyan ÖHD’li Ramazan Demir ve Ayşe Acinikli de geçen ay tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.