ÖHD: KCK operasyonlarının sonuçları yok hükmündedir

ÖHD: KCK operasyonlarının sonuçları yok hükmündedir

ÖHD, 14 Nisan 2009'da başlatılan KCK operasyonları ve davaların savı ve hakimlerinin tamamı 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrasında görevden alındığına dikkat çekilerek, "Bugün yargılanan yargı mensuplarının gerçekleştirdiği sözde yargılamalar bu andan

İSTANBUL  -  Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), 14 Nisan 2009'da başlatılan KCK operasyonları ve davalarının savcıları ve hakimleri 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrasında görevden alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaparak, hâkim ve savcılarının görevden alınması üzerine davaların artık hukuken yok hükmünde olduğunu belirtti. Dernek, cezası kesinleşen müvekkilleri için de beraat talep edecek. 

Yapılan açıklamada, "KCK davalarında gözaltı, tutuklama, el koyma ve mahkûmiyet kararlarını veren çok sayıda savcı, hâkim, Yargıtay üyeleri 'FETÖ/PDY üyesi' oldukları gerekçesiyle ya görevinden uzaklaştırıldı ya da tutuklandı. Kürt halkına karşı yürütülen siyasi soykırım operasyonlarında görev alan ve bugün yargılanan yargı mensuplarının gerçekleştirdiği sözde yargılamalar bu andan itibaren hukuken yok hükmündedir. Bu nedenle yarından itibaren cezası kesinleşen müvekkillerimiz için İade-i muhakeme, derdest olan davalar için de tahliye ve beraat talepli dilekçeler vereceğiz" denilerek önümüzdeki günlerde izleyecekleri yol haritasını açıkladı. 

Darbe girişimi kapsamında, 205 Kürt siyasetçinin yargılandığı KCK İstanbul ana davası iddianamesini hazırlayan savcı Adnan Çimen, KCK Diyarbakır ana davasının ilk hakimlerinden olan ve daha sonra Yargıtay üyeliğine atanan hakim Menderes Yılmaz, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarının yargılandığı KCK avukatlar davasında soruşturmayı yürüten İsmail Tandoğan,46 Kürt gazetecinin yargılandığı KCK basın davasında soruşturmayı yürüten Bilal Bayraktar ve yargılamanın yapıldığı Özel Yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi üye hâkimleri Alparslan Uz, Kazım Kahyaoğlu ve duruşma savcısı İsmail Işık görevden alınanlar arasında yer almaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.