ÖHD: Ezilenleri savunmaya devam edeceğiz

ÖHD: Ezilenleri savunmaya devam edeceğiz

ÖHD, geçen hafta gözaltına alınan 9 üyesinden Hüseyin Boğatekin ile Ayşe Gösterişlioğlu'nun tutuklanmasına tepki gösterdi.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), geçen hafta gözaltına alınan 9 üyesinden avukatlar Hüseyin Boğatekin ile Ayşe Gösterişlioğlu'nun tutuklanmasına yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Ezilenlerin, kadınların, LGBTİ bireylerin ve ötekilerin hakkını savundukları için hedef gösterildikleri kaydedilen açıklamada, tüm meslektaşları ve barolar dayanışmaya çağırıldı. 

“Tutuklanan avukatların ortak özelliği, ezilenlerin avukatlığını yapmaktı” denilen açıklamada, tutuklanan avukatlar şahsında ÖHD'nin hedef gösterildiğine dikkat çekildi. Açıklamada, şöyle devam edildi: "Tüm açıklığıyla belirtmek isteriz ki ÖHD, ezilenlerin, ötekilerin, yok sananların derneğidir. Ve bunların tümü olmaya devam edeceğiz. Tutuklu arkadaşlarımızın kişisel özgürlüklerinin katledilmesini kabul etmiyoruz. Ezilenlerin hukukunu savunmaya devam edeceğiz. Hukukçuluk mesleğinin iktidar oyunları adına bu denli yıpratılmasını, hedef haline getirilmesi ve taciz edilmesini kabul etmiyoruz. Bu nedenle yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm meslektaşlarımızı, baroları ve uluslararası hukuk örgütlerini tutuklu arkadaşlarımızla ve derneğimizle dayanışmaya davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.