Ogün Samast’ın yakalanma CD’si kırılmış

Ogün Samast’ın yakalanma CD’si kırılmış

Dink davasının birleştirilmesinin ardından Yargıtay’dan dönen dosyaların, mahkemeye taşınması sırasında çuvallardan birinde bulunan Ogün Samast’ın Samsun’da yakalanmasına ilişkin bir CD’nin yere düştüğü ve üç yerinden kırıldığı ortaya çıktı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada Yargıtay’dan dönen dosyaların, mahkemeye taşınması sırasında çuvallardan birinde bulunan Ogün Samast’ın yakalanmasına ilişkin bir CD’nin yere düştüğü ve üç yerinden kırıldığı ortaya çıktı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Dink suikastında kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiasına ilişkin davanın “örgütlü suç” olduğu iddiasıyla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bakmasına karar vermişti.

Ayrıca İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Hrant Dink ana davasının da 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin görülmesine ve iki davanın birleştirilmesine hükmetmişti.

Bu karar üzerine, dava dosyası, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Posta yoluyla gönderilen dosya, 26 Ocak’ta mahkemeye ulaştı.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, taşıma sırasında çuvallardan çıkarılırken, Samast’ın Samsun’da yakalanmasına ilişkin bir CD yere düşerek üç yerinden kırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.