Öğrenciler okulu boykot etti

Öğrenciler okulu boykot etti

Çaldıran'da Toplum Sağlık Merkezi tarafından yapılan bozuk aşılardan öğrencilerin zehirlenmesinin ardından sorumlular hakkında işlem başlatılmaması ve okul müdürlerinin görevden alınması üzerine öğrenciler okulu boykot etti.

VAN  - Van'ın Çaldıran ilçesi Alikelli köyündeki ilkokulda 21 Kasım'da Toplum Sağlık Merkezi tarafından yapılan bozuk aşılardan 35 öğrencinin zehirlenmesinin ardından okul müdürünün görevden alınması ve yerine başka bir müdürün atanmasını protesto etmek amacıyla öğrenciler okulu boykot etti. Öğrenci velilerinin de desteklediği okul boykotunda konuşan velilerden Cafer Tekdinçer, yapılan aşılardan zehirlenen S.T. ve Y.T'nin hala hastanede olduğunu söyledi. Yetkililerin olay hakkında herhangi bir adım atmayarak, olayla herhangi bir ilgisi bulunmayan okul müdürünü görevden almasının olayın üzerinin örtülmek istenmesi ile ilgili olduğunu ifade eden Tekdinçer, müdürün görevden alınmasına tepki gösterdi. Öğrenci velilerinden Musa Demir ise, iki torununun yapılan aşıdan dolayı halen rahatsız olduğunu belirttikten sonra, okul müdürünün görevden alınmasına tepki gösterdi. 

Öte yandan okul boykotunu haber alan Çaldıran İlçe Milli Eğitim Müdürü Vesim Hacıoğlu, köye gelerek veliler ile görüştü. Okul Müdürü Orhan Gül'ün bozuk aşılardan dolayı görevden alınmadığını savunan Hacıoğlu, bundan bir hafta önce Alikelle köyünde evleri okula yaklaşık 2 buçuk kilometre uzakta olan ve kendilerine servis verilmesini talep etmek amacıyla okul saatinde öğrencilerin toplu biçimde ilçeye gelerek, eylem yaptıkları için okul müdürü hakkında soruşturma başlatıldığını iddia etti. 

Bunun üzerine servis şoförü Hasan Tekin, öğrencileri velilerin izniyle ilçe merkezine götürdüğünü ve okul müdürünün bu olayla hiç bir alakasının olmadığını söyledi. Yapılan görüşmeden sonra öğrenciler yeniden okullarına dönerken, velilerden oluşan bir heyet de Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar ile görüşmek üzere ilçeye gitti. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.