ÖGC: KDP derhal Hisên Elî'nin faillerini bulmalı

ÖGC: KDP derhal Hisên Elî'nin faillerini bulmalı

RojNews Muhabiri Wedat Hisên Elî'nin katledilmesine ilişkin açıklama yapan Özgür Gazeteciler Cemiyeti, "Hisên Elî'nin öldürülmesini kınıyor, KDP yetkililerinden bir an önce faillerini açığa çıkarmasını bekliyoruz" dedi.

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), Roj Haber Ajansı (RojNews) Muhabiri Wedat Hisên Elî'nin Federal Kürdistan'ın Duhok kentinde katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında RojNews'in cinayetle ilgili açıklamasına yer veren ÖGC, son dönemlerde özgür basın çalışanlarına yönelik geliştirilen baskılara dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de onlarca özgür basın çalışanı gözaltına alınıp tutuklandı. Rojava'da DAİŞ çeteleri tarafından Ronahî TV muhabiri Mistefa Mihemed katledildi. En son bugün RojNews Muhabiri Wedat Hisên Elî kimliği belirsiz kişilerce kaçırılıp katledildi. Biz Özgür Gazeteciler Cemiyeti olarak Hisên Elî'nin öldürülmesini kınıyor, KDP yetkililerinden de bir an önce faillerini açığa çıkarmasını bekliyoruz. Demokrasi ve hakikatin herkese lazım olduğunu, hakikati karartan her gücün yarın karanlıkta kalacağını ve kendi geleceğini de karartacağını belirtiyoruz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.