ÖGC: Kaya ve Kızılkaya’nın tutuklanması özgür basına darbedir

ÖGC: Kaya ve Kızılkaya’nın tutuklanması özgür basına darbedir

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Yazı işleri Müdürü İnan Kızılkaya’nın tutuklamasına tepki gösteren Özgür Gazeteciler Cemiyeti, “Kaya ve Kızılkaya’nın tutuklanması özgür basına darbedir” açıklaması yaptı.

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Özgür Gündem gazetesine yapılan polis baskınında gözaltına alınan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Yazı işleri Müdürü İnan Kızılkaya’nın çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Gazetecilerin tutuklanması hükümet için kara bir lekedir”

“Türkiye’de daha çok gerçeklerin yazılmasına ve karanlıkların aydınlatılmasına ihtiyaç olduğu bir dönemde, gerçekleri yazan ve karanlıkları aydınlatan Özgür Gündem Gazetesi mahkemece kapatıldı.

“Hukuksuz ve insan haklarına aykırı bir şekilde baskın yapılarak 25 çalışanı işkence ile gözaltına alındı. Gözaltına alınan 25 kişiden 22’si serbest bırakılırken Yazar Aslı Erdoğan, Genel Yayın Yönetmeni Bilir Kaya ve Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya tutuklandı.

“DAIŞ çetelerin Türkiye’de gündüz ortasında kalabalığın ortasında bombaları patlatarak katliamlar yapığı bir süreçte insanlık suçu işleyen, katliam yapan ve yaptıran kişi ve kişilerin yakalanıp cezalandırılması yerine gerçekleri yazan, karanlıkları gün yüzüne çıkartan gazeteciler tutuklanmaktır.

“Türkiye’de gerçekleri yazan ve toplumu aydınlatan gazetecilerin tutuklanması Türkiye hükümeti için kara bir lekedir. Türkiye’de kabul edilemeyecek bir ayıptır.

“Biz Özgür Gazeteciler Cemiyeti olarak Aslı Erdoğan, Bilir Kaya ve İnan Kızılkaya’nın tutuklanmasını şiddetle kınıyoruz. Hiçbir şekilde kabul edilecek bir durum olmadığını belirtiyoruz.

“Gerçekleri yazdıkları için tutuklanan gazeteci arkadaşlarımızın sonuna kadar yanlarında olduğumuz belirtir ve bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.