“ODTÜ’de namaz kılanların üzerine saldırıldı, YÖK gereğini yapmalı”

“ODTÜ’de namaz kılanların üzerine saldırıldı, YÖK gereğini yapmalı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ODTÜ’de namaz kılan gençlerin üzerine saldırıyorlar. Gereği neyse YÖK tarafından yapılması gerekir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde “Asım’ın Neslinden Bir Usta Recep Tayyip Erdoğan” programında konuştu.

Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

‘Bu ülke üzerinde ameliyata izin vermeyiz’

 

“Allah’ın izniyle bu ülkede herhangi bir operasyona, herhangi bir ameliyata asla ve kat’a müsaade etmeyiz. Bu millet geçmişte çok acı yaşadı. Bu ülke en değerli sermayesini, yani gençlerini kışkırtmalara, provokasyonlara, kirli hesaplara kurban verdi.

“Bir dönem bu ülkenin gençleri, sağ-sol diye birbirine kurşun sıktı. Maalesef bu ülkenin kimi kandırılmış gençleri, Gezi olaylarında olduğu gibi sokaklarda, meydanlarda bir piyon gibi kullanıldı. Bu ülkenin Doğu ve Güneydoğu Anadolusundan binlerce genç, Kandil’de kurulan insan pazarında bozuk para niyetine harcandı.”

‘YÖK gereğini yapmalı’

“Utanmak yok, sıkılmak yok. ODTÜ’de namaz kılan gençlerin üzerine saldırıyorlar. Ben buradan sesleniyorum. Yönetici kadrolar lafa geldiği zaman ‘Özgürlükçüyüz’ diyorlar. Sizin neyiniz özgürlükçü?

“Ellerine geçirdikleri bir dokunulmazlık zırhını bunlar maalesef bu tür aleyhte kullanma gayreti içine giriyorlar. Böyle bir şey olamaz, olamaz. Gereği neyse bunun daYÖK tarafından yapılması gerekir. Tabii ki Cumhurbaşkanlığı makamı olarak bizler bunun da takipçisi olacağız.”

‘Gönlüm böyle bir manzaraya razı değil’

“Üniversitelerde, sokaklarda şiddet uygulayanları, fikirleri olmadığı için bu yola başvuran zavallılar olarak görüyorum. Bu durumda karşımızdakiler birer genç olmaktan, üniversite öğrencisi olmaktan, mazlum olmaktan çıkar, sadece birer adli suçlu haline gelir.

“Benim gönlüm böyle bir manzaraya asla razı değil. Gerek üniversitelerimizdeki gerekse hendeklerin gerisindeki gençlerin en kısa zamanda kendilerine, ailelerine, milletimize ve insanlığa faydalı bireyler haline dönüşmesini temenni ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.