ÖDP’den CHP’ye uyarı

ÖDP’den CHP’ye uyarı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi: "AKP iktidarına, Saray'a ve öneriye evet diyeceklere sesleniyoruz, dokunulmazlık konusunda cesaret göstermek istiyorsanız tüm dokunulmazlıkları kaldırın"

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu, gündemdeki dokunulmazlık konusuyla ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) de uyarı da bulunuldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün AKP’nin milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik teklifine ‘Evet’ diyeceğini açıklamıştı.

İktidarın dokunulmazlıkları kaldırarak kendisine muhalefetsiz bir Meclis yaratmaya çalıştığını vurgulayan ÖDP, "CHP bu oyunun parçası olmamalıdır" dedi.

ÖDP Başkanlar Kurulu imzası taşıyan açıklama şu şekilde:

AKP DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRMAYI DEĞİL MECLİSİ FESHETMEYİ ÖNERİYOR

Saray talimatıyla hazırlanan dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin öneri Meclis'e sunuldu. Bu dokunulmazlıkların kaldırılması önerisi değil, Erdoğan'ın Saray'ın odası haline getirdiği Meclis'in kapısına son kilidin de vurulmasıdır. Bu öneri, Meclis'teki her tür muhalefeti sindirmeyi ve Saray'a itirazı olanların siyaset yapma hakkını ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.

Bu değişiklikle Erdoğan emrindeki yargıyla HDP'nin Meclis'teki varlığa son vermek istemektedir. Erdoğan, kendisinden başka herkesin siyaset yapma hakkını ve özgürlüğünü yok etmeye, parlamentoyu ortadan kaldırarak fiili başkanlığını pekiştirmeye ve başkanlık sistemine geçiş adımları atmaya çalışmaktadır. Anayasa değişikliğine ‘evet’ diyeceğini açıklayan CHP kararını gözden geçirmeli, Saray’ın bu oyununun parçası olmamalıdır. Anayasaya aykırı olduğu bizzat Kılıçdaroğlu tarafından ifade edilen bu anayasa değişikliği önerisi reddedilmelidir.

Bu tartışma dokunulmazlık tartışması değildir!

AKP bu öneriyle dokunulmazlık zırhını bir kez daha üzerine giymektedir. Dokunulmazlıklar kaldırılmalıdır. İfade özgürlüğü ve kürsü dokunulmazlığı dışında, yolsuzluk, hırsızlık başta olmak üzere tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalıdır.

AKP iktidarına, Saray'a ve öneriye evet diyeceklere sesleniyoruz, dokunulmazlık konusunda cesaret göstermek istiyorsanız tüm dokunulmazlıkları kaldırın. Yolsuzlukla, hırsızlıkla meşhur bakanlarınız önden buyursun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.