Obama’dan 8 yıllık başkanlık döneminde bir ilk

Obama’dan 8 yıllık başkanlık döneminde bir ilk

ABD Başkanı Barack Obama, başkanlık döneminde ülkesinde ilk kez bir camiyi ziyaret etti.

ABD Başkanı Barack Obama, Baltimore’daki İslam Toplumu Camisi’ni ziyaret etti. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen ziyaret, Obama’nın 8 yıllık başkanlık döneminde ABD’de ilk kez bir camiyi ziyaret etmesi bakımından önem taşıyor. Obama, cami ziyareti sırasında Amerikalı Müslümanlar ile bir araya geldi. Amerikalı Müslümanlara seslenen Obama, gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı konuşmada Müslüman vatandaşların uzun yıllardır ülkenin bir temsilcisi olduğunu söyledi.

Müslüman toplumun şiddete ve bazı söylemlere maruz kaldığını kaydeden Obama, Amerikalı Müslümanlara karşı bazı söylemlerin gerçekleştirildiğini ifade etti. Çocukların okullarda kötü söylemlere, camilerin saldırılara maruz kaldığını belirten Obama, ülkenin farklı kesimlerinden Müslümanlarla, farklı mesleklerden büyük işler başaran Müslümanlarla bir araya geldiğini belirterek, gençleri dinlediğinde “İnsanlar neden bize böyle davranıyor” ifadelerini kullandığını hatırlattı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.