Obama yönetimi, Yahoo skandalına dair detayları açıklamayı reddediyor

Obama yönetimi, Yahoo skandalına dair detayları açıklamayı reddediyor

Obama yönetimi, Yahoo’nun ABD istihbarat servisleri için kullanıcılarının elektronik posta hesaplarını gizlice taramasını talep eden mahkeme kararının detaylarının açıklanması yönündeki talepleri reddetmeye devam ediyor.

Sivil toplum kuruluşları ve birkaç senatör, Yahoo’da yaşanan e-posta skandalıyla ilgili olarak yönetimin daha şeffaf olmasını talep etmişti. Otuzdan fazla STK, salı günü ABD İstihbarat Dairesi James Clapper’a bir mektup yollayarak, konuyla ilgili detayların yayınlanması çağrısında bulunmuştu.

Yüzmilyonlarca kullancısının hesabını taradığı ortaya çıkan Yahoo da Clapper’dan kararla ilgili gizliliği kaldırmasını istemiş ve böylece eleştirilere daha uygun cevaplar verilebileceğini savunmuştu. ABD Başkanı Barack Obama yönetimindeki Beyaz Saray ve istihbarat servisleri ise ulusal güvenliğin tehlikeye gireceği gerekçesiyle gelen talepleri reddetti. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.