Obama: Kuzey Kore’ye karşı füze kalkanı kuracağız

Obama: Kuzey Kore’ye karşı füze kalkanı kuracağız

ABD Başkanı Obama, art arda yaptığı füze denemeleriyle dikkat çeken ve ABD’ye tehditlerini sürdüren Kuzey Kore’ye karşı bir füze kalkanı yerleştirmeyi planladıklarını söyledi.

CBS kanalında yayınlanan This Morning programında konuşan ABD Başkanı Barack Obama, “Füze savunma sistemlerimizin yerini belirlerken genelde çok zaman harcıyoruz. Bu nedenle biz Kuzey Kore’deki nükleer denemelerle ilgili bu sorunu çözerken en azından düşük düzeydeki tehditleri engelleyebilecek bir kalkan kuracağız” dedi.

Kuzey Kore ABD’nin Güney Kore ile yaptığı askeri tatbikatlara son vermesi halinde nükleer denemeleri durduracağını açıklamış Obama ise tatbikatlara devam edeceklerini söylemişti.

‘LİDERLERİ ÇOK SORUMSUZ’

Kuzey Kore’ye karşı ABD halkı ile Güney Kore ve Japonya gibi müttefiklerini korumanın ABD için en önemli öncelik olduğunu belirten Obama, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a da atıfta bulunarak “Liderleri kişisel olarak çok sorumsuz ve bize yaklaşmalarını istemiyoruz. Açıkça Kuzey Kore’yi yok edebiliriz ama insani maliyetinin ötesinde bizim için çok önemli bir müttefik olan Güney Kore’nin hemen yanındalar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.