Obama ile Erdoğan gayriresmi görüşecek

Obama ile Erdoğan gayriresmi görüşecek

Beyaz Saray, ABD Başkanı Obama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile resmi olmayan bir görüşme yapabileceğini duyurdu. Erdoğan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile perşembe günü bir araya gelecek.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest gazetecilere yaptığı açıklamada "Ziyaretin seyri sırasında Başkan'ın (Obama) bir noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile en azından resmi olmayan bir görüşme fırsatı bulacağını sanıyorum" diye konuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın bürosundan yapılan açıklamada Biden'ın Erdoğan'ı perşembe günü Washington'daki ikili görüşmede kabul edeceği belirtildi.

Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir yetkili daha önce Obama ile Erdoğan'ın “zirve sırasında konuşma fırsatı bulacağını” söylemiş ancak bu konuda bir düzenleme yapılmadığını belirtmişti.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir yetkili ise Obama'nın takviminde sadece Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile ikili görüşmenin ayarlanmış olduğunu kaydetmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington’da düzenlenecek Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere ABD’ye gitmişti. Türkiye’nin yanı sıra 53 ülke ve dört uluslararası örgütün temsil edileceği zirve çerçevesinde Erdoğan’ın ikili görüşmeler yapması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.