O sunucu kimdir?

O sunucu kimdir?

Kuzey Kore'nin 6 Ocak'ta hidrojen bombası denemesi gerçekleştirdiğini duyurmasının ardından anonsu yapan kişinin kim olduğu merak konusu haline geldi.

Kuzey Kore, 6 Ocak’ta ‘başarılı’ bir hidrojen bombası denemesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Pembe geleneksel kıyafet içinde anonsu yapan kişinin kim olduğu ise tüm dünyada merak konusu haline geldi.

CNN’in haberine göre, ülkenin en ünlü haber sunucusu olan Ri Chun-hee, anonsu yaparken takındığı coşkulu tavır ve gururlu ifadesi ile gözleri üzerine çevirdi.

1943 doğumlu Ri, 1971’de televizyon dünyasına girmeden önce oyunculuk dersleri aldı. 40 yıldır ekranlarda olan Ri, 1994’te, ülkenin lideri Kim Jong-un’un dedesi Kim Il Sung hayatını kaybettiğinde de vefatı dünyaya duyuran isim olmuştu. Haberi sunarken canlı yayında hıçkırarak ağlamasıyla dikkat çeken Ri, ülkenin ikinci lideri Kim Jong Il öldüğünde de aynı şekilde ağlamıştı.

2012’de CCTV’ye bir söyleşi veren Ri, mesleğini bırakmayı düşündüğünü söylemiş ve “Birçok kadın haber sunucusu çok genç ve güzel. Onlar izleyicinin karşısına çıkmaya çok daha uygun” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.