O haberlere tekzip

O haberlere tekzip

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bazı yayın organlarında yer alan haberleri yalanladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sabah, Takvim ve Yeni Asır gazetelerinde yer alan "HDP'li belediyeden PKK'lıya iş garantisi", "İşte HDP PKK payı" ve "Teröriste HDP'li belediyeden maaş" başlıklı haberleri noter aracılığıyla tekzip etti.İddiaların tamamen asılsız ve gerçekdışı olduğunu belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Gültan Kışanak imzalı tekzip metninde, Büyükşehir Belediyesi'nin bir kamu kurumu, çalışanlarının da kamu görevlisi olduğunu hatırlattı. 

Habere konu edilen toplu iş sözleşmesinin mevzuata aykırı hükümler içermesinin mümkün olmadığının belirtildiği tekzip metninde, şu bilgiler paylaşıldı: "Belediyemizle ilgili yer alan iddialar tamamen gerçekdışıdır. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin işçi örgütleriyle bağıtladığı toplu iş sözleşmelerinde 'terör suçundan gözaltına alınan ve tutuklananları koruyup kolladığı', 'belediyeye ait kaynakları örgütün hizmetine verdiği' iddiaları asılsız ve iftiradır.

'Mevzuata aykırı hükümlerin konulması mümkün değildir'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bir kamu kurumudur, binlerce çalışanı da 'terörist' değil kamu görevlisidir. Büyükşehir Belediyesi'nin işyerinde yetkili olan sendikayla yaptığı toplu iş sözleşmesi, Anayasaya, kanunların emredici hükümlerine, 6356 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'na uygun olarak her iki yılda bir bağıtlanmaktadır. Dolayısıyla sözleşme metnine mevzuata aykırı hükümlerin konulması mümkün değildir.

Ayrıca habere konu olan ve 1 Mart 2015 tarihten bu yana geçerli olan toplu iş sözleşmesi, Belediye ile Sendika arasında anlaşma sağlanamadığı için Yüksek Hakem Kurulu'nda kesinleşmiş bir toplu iş sözleşmesidir. 

'Söz konusu maddeler çalışanların hak ve hukuklarını korumaktadır'

Haberde konu edilen toplu iş sözleşmesinin ilgili maddeleri, Yüksek Hakem Kurulu'nun da onayladığı maddelerdendir. Bu bağlamda söz konusu maddelerin örgüte finansman sağlamak için toplu sözleşmede yer aldığı iddiaları tamamen iftiradır. Söz konusu maddelerle, mevzuat doğrultusunda, çalışanların hak ve hukukları korunmaktadır. Yukarıdaki bilgiler doğrultusunda, bu haberi tekzip ediyor, aynı sayfa ve sütunda 'Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden Tekzip' başlığıyla yayınlanmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde hukuki yollara başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.