Nusra'dan BM'ye ret: Halep'ten çıkmayız

Nusra'dan BM'ye ret: Halep'ten çıkmayız

Adını Şam'ın Fethi Cephesi olarak değiştiren Nusra Cephesi, Birleşmiş Milletler'in (BM), üyelerini Halep'ten çıkarılmasına yönelik önerisini reddetti.

Nusra Cephesi adına açıklama yapan bir sözcü, güçlerinin teslim olmasını "onursuzca" nitelendirerek, bunun gerçekleşmeyeceğini söyledi. Sözcü, "Halep'te ölmeye hazırız" dedi. Nusra'nın Halep'te 900 kadar üyesi olduğu sanılıyor. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura dün, Nusra üyelerine tahliye sırasında eşlik etmeyi önermişti.

Rusya da, Nusra'nın Halep'ten çekilmesi halinde, kentin doğusunda muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik hava saldırılarının son bulabileceğini açıklamıştı.

Daha önce El Kaide'nin Suriye'deki kolu olan Nusra Cephesi Temmuz ayında adını değiştirirken, El Kaide'den ayrıldığını duyurmuştu.

'Nusra'nın varlığı bahane'

Stefan de Mistura, bölünmüş kent Halep'in doğusundaki cihatçı örgütlerin varlığının, Suriye ve Rusya'nın askeri operasyonları için bahane yarattığını söylemişti.

Stefan de Mistura, dün Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, Nusra Cephesi'nin üyelerine hitaben, "Şerefinizle, silahlarınızı da alarak İdlib veya istediğiniz başka bir yere gitmeye karar verirseniz o zaman bizzat size eşlik etmeye hazırım" demişti.

De Mistura ayrıca Halep'in doğusunda 275 bin civarında sivil bulunduğunu ve bunların 100 bininin de çocuk olduğunu da söylemiş, Suriye'nin operasyonların devamı halinde yaklaşık 2 ay içerisinde Halep'in doğusunun tamamen harap olacağı uyarısında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.