Nusaybin'de 9 mahalle riskli alan ilan edildi

Nusaybin'de 9 mahalle riskli alan ilan edildi

Nusaybin'de ilçe merkezine uzak 3 mahallenin de bulunduğu 9 mahalle, Bakanlar Kurulu kararıyla "Riskli alan" ilan edildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Akçatarla, Bahçebaşı ve Çatalözü kırsal mahalleleri ile Abdulkadirpaşa, Çelikyurt, Kışla, Yakınköy, Yenituran ve Yıldırım mahalleleri bakanlar kurulu kararı ile "riskli alan" ilan edildi. Mahalleler Bakanlar Kurulu'nun kararının 9 Eylül'de Resmi Gazetede yayımlanması ile "Riskli alan" ilan edildi.

Resmi Gazetede yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi: "Mardin ili Nusaybin ilçesinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 5/9/2016 tarih ve 10952 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski altındaki alanların dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2 inci ve ek 1 inci maddelerine göre, Bakanlar Kurulunca 7/9/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.