Nusaybin’de 600 aileye gıda yardımı yapıldı

Nusaybin’de 600 aileye gıda yardımı yapıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı, geri dönüşlerin başladığı Nusaybin ilçesinde ilk etapta 600 aileye gıda paketi ve 40 ton un dağıtırken, ihtiyaç sahibi 18 bin aileye yardım ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

MARDİN - Mardin Büyükşehir Belediyesi, 134 günlük sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Nusaybin ilçesinde oluşan mağduriyetleri gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. İlçede yaşanan çatışmalardan dolayı tahrip olan alt yapıyı onarma çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, çevre temizliği, ilaçlama ve ulaşım başta olmak üzere hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. 

Sokağa çıkma yasağından dolayı zorunlu olarak göç eden aileler Nusaybin’e geri dönmeye başlarken, Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımlarını sürdürüyor. Zorunlu göçten dolayı Mardin ve ilçelerine yerleşen ailelere aylardır gıda, giyim ve çeşitli yardımları Gıda Bankası üzerinde ulaştıran Sosyal İşler Daire Başkanlığı, ilk etapta Nusaybin’de 40 ton un ve 600 gıda paketini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

i-1-20160728173153.jpg

İlçede belediye ekiplerince tespit edilen 600 aileye içinde şeker, pirinç, makarna, bulgur, fasulye, mercimek, salça ve yağ malzemelerin bulunduğu yardım paketleri ulaştırıldı. Ayrıca, yardım paketlerin yanı sıra 40 ton un da ailelere teslim edildi. Ekiplerin saha çalışması sonucu tespit edilen 18 bin aileye yardımların ulaştırılması için hazırlıklar sürüyor. İhtiyaç sahibi ailelere yardımlar evlerinde teslim ediliyor.

Ayrıca, kaydı bulunmayan ve yardımlardan faydalanmak isteyen ailelerin Nusaybin Belediyesi’ne başvurup kayıt yaptırması gerektiği belirtildi.

i-2-20160728173235.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.