Nusaybin halkı için yardım çağrısı

Nusaybin halkı için yardım çağrısı

Nusaybin halkı ile dayanışma çağrısında DBP ve HDP Mardin il örgütleri, başta Avrupa'da yaşayan Kürtler ve dostlarından ilçe halkına yardım ellerini uzatmalarını istedi.

DBP ve HDP Mardin il örgütleri, düzenledikleri ortak basın toplantısı ile Nusaybin'de kısmi olarak kaldırılan yasağa tepki gösterip, yine ilçe halkı için dayanışma çağrısında bulundu. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın durumuna da dikkat çekilen toplantı, DBP İl Örgütü binasında gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan HDP İl Eşbaşkanı Musa Alkan, yaklaşık 5 ay boyunca Nusaybin'de süren yasağın kısmi olarak kaldırılmasına tepki gösterdi.

Yasağın kaldırıldığı yerlerde inceleme yaptıklarını kaydeden Alkan, "Ne yazık ki ilçenin hemen hemen yarısı olan altı mahallede halen yasak devam ettiği gibi etrafları da tel örgülerle kapatılmıştır. Bu asla kabul edilebilecek bir durum değildir ve hemen kısmi olarak kaldırılan yasağın tamamen kaldırılarak yurttaşların mağduriyeti giderilmelidir" dedi. 

Nusaybin halkı için birlik çağrısı

Nusaybin halkı ile dayanışma çağrısında da bulunan Alkan, özellikle Avrupa'da yaşayan Kürtlere ve dostlarından yardım ellerini uzatmalarını istedi. Alkan, kendilerinin de ilçe halkıyla dayanışmak amacıyla Nusaybin Belediyesi ile ortak bir çalışma başlattıklarını kaydetti.

'Öcalan'a dair hükümetten cevap bekliyoruz'

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle birlikte PKK Lideri Abdullah Öcalan'dan hiçbir şekilde haber alamadıklarına da dikkat çeken Alkan, "Her ne kadar kendisi için çeşitli açıklamalar yapılmışsa da hala bizler kendisinin durumu hakkında hiçbir şey bilmemekteyiz. Bu konuda Kürt halkının ciddi talepleri oluyor ve hükümetin bunlara acilen cevap vermesi gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.