Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenleri'ne tutuklama talebine tepki

Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenleri'ne tutuklama talebine tepki

İHD Genel Merkezi, Özgür Gündem Gazetesi’nin başlattığı nöbet kampanyasına katılan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu’nun tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesini kınadı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi, Özgür Gündem Gazetesi’ne yönelik baskılara karşı dayanışma sergilemek ve basın özgürlüğünü savunmak için başlatılan "Genel Yayın Yönetmenliği Kampanyasın" katıldıkları için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade vermeye giden Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Yazar Ahmet Nesin ve Gazeteci Erol Önderoğlu’nun tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmesini kınayarak konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada, “İfade özgürlüğü hakkını kullanan ve hak savunucusu olarak basın özgürlüğünden yana tutum alan arkadaşlarımızın üzerinde kurulmaya çalışılan yargı baskısını kınıyor, arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmalarını talep ediyor, demokratik kamuoyunu acilen duyarlılığa davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.