Nöbet eylemcilerine saldırı

Nöbet eylemcilerine saldırı

Dün sınır hattı boyunca nöbet eylemcilerine gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale edilmesinin ardından bu sabah Boydê köyündeki nöbet eylemcilerine müdahale edildi.

URFA - Kobanê direnişine destek vermek amacıyla Suruç sınırında nöbet tutan halka yönelik zaman zaman sert müdahaleler yaşanıyor.

Dün gün boyu başta Etmanik, Dewşan, Bedhê, Qow başta olmak üzere sınır hattı boyunca gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale eden askerler ve polisler, bu sabah saat 08.00 sularında Boydê’deki nöbet eylemcilerine müdahalede bulundu.

Çok sayıda gaz bombasının kullanıldığı saldırıda 1’i boynundan ve 1’i de sırtından olmak üzere iki kişi yaralandı.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise, polislerle görüşmek üzere gaz bombasının atıldığı kirpi aracının yanına gitmek istediği sırada gaz bombasının hedefi oldu.

Askerler, Dicle Haber Ajansı’na ait, üzerinde “basın” yazılmasına rağmen Dicle Haber Ajansı’na ait araca da gaz bombası attı. Saldırıda aracın ön camı kırıldı.

Gözaltıların da olduğu saldırı devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.