Nihat Akdoğan: Hakkari ve Yüksekova halkına sorulmaması sorumsuzluk

Nihat Akdoğan: Hakkari ve Yüksekova halkına sorulmaması sorumsuzluk

Yüksekova’nın il yapılması ile ilgili konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan: “Kararın Yüksekova ve Hakkarililere sorulmaması en büyük nezaketsizlik ve sorumsuzluktur” dedi.

YÜKSEKOVA HABER

Hakkari ve Şırnak’ın isimleri değiştirilerek ilçe yapılması, Yüksekova ve Cizre’nin de il yapılmasını öngören yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması ile ilgili Yüksekova Haber’e açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Yüksekova’nın il yapılmasına asla karşı olmadıklarını ancak Yüksekova’nın güvenlik nedeniyle daha çok asker yığmak, Hakkari gibi askeri bölge yapıp her noktasına on binlerce asker yığmak için il yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

‘HALKA SORULMASI GEREKİRDİ’

Tasarının Hakkari ve Yüksekova halkına sorulmadan hazırlandığını belirten Akdoğan, “Özellikle burada demokrasiden bahseden, 21’inci yüzyılın insanlığından bahseden, darbelere karşı sokaklarda nöbet tutanlara sesleniyoruz; Hakkari’nin ilçe olması, Yüksekova’nın il olmasının Yüksekova ve Hakkari’ye sorulmaması en büyük nezaketsizlik ve sorumsuzluktur. Demokrasiye ve insan haklarına inanıyorsanız halka sormanız lazım. “Hakkari mi il olsun yoksa Yüksekova mı il olsun?” şeklinde bir referandum yapılması halka sorulması gerekirdi. Kararın yerele ait olması lazımdı. Darbe mekaniklerinden bahsederken bugün yapılanların hepsinin çıktığı nokta burası. Halka güvenmiyorsunuz, halkın değerleri ile oynuyorsunuz.” Dedi.

‘2010 YILINDA ALINMIŞ BİR KARAR’

Hakkari’nin yüz yıllık bir şehir olduğunu belirten Akdoğan, “Bir kültürü, bir yaşam tarzı olmuş siz şimdi gelmiş diyorsunuz ki “burası il olamaz, buraya kızdım burası ilçe olsun” diyorsunuz. 2010 yılında Cumhurbaşkanı’nın Hakkari’ye geldiği zaman bu kararı verdiğini düşünüyoruz. Hakkari’ye Yüksekova’ya sorulmadan, Derecik’e sorulmadan olmaz. Demokrasiye ciddi bir saygısızlık var, halk bunun hesabını soracaktır. AKP halkın iradesi ile oynuyor. Yık, yak, talan et,  hırsızlık yap sonra git, “Biz sizi il yapacağız” de. Böyle bir şey olamaz. Halkın iradesine karşı büyük bir saygısızlık var. Bunun görülmesi gerekiyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.