Netanyahu’dan Abbas’a davet: Gel parlamentoda konuş

Netanyahu’dan Abbas’a davet: Gel parlamentoda konuş

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı İsrail parlamentosunda konuşma yapmaya davet etti.

BM Genel Kurulu’na hitap eden İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin Devlet Başkanı Abbas’a seslendi. Abbas’a “Kudüs’teki Knesset’e (İsrail parlamentosu) gelip İsrail halkına hitap et” diyen Netanyahu karşılığında memnuniyetle Ramallah’taki Filistin parlamentosunda giderek konuşma yapacağını söyledi.

Netanyahu, “Barışın yolu New York’tan değil Kudüs ve Ramallah’tan geçiyor” diye de ekledi. ‘İSRAİL HAZIR, BEN HAZIRIM’ Müzakerelerle ilgili olarak “İsrail hazır, ben hazırım” ifadelerini kullanan Netanyahu, ‘tüm nihai statüleri görüşmeye hazır olduğunu, ancak tek Yahudi devleti hakkının bu konulardan biri olmadığını’ kaydetti.

‘BM, HER İĞNELEYİCİ SÖZÜ HAK ETTİ’

BM’nin, geçen yıl Genel Kurul’dan geçirdiği İsrail devleti aleyhindeki 20 karar nedeniyle her iğneleyici sözü hak ettiğini söyleyen Netanyahu, Filistinlilerin insan haklarını ihlal ettiği için İsrail hükümetini kınayan BM İnsan Hakları Konseyi için de ‘şaka gibi’ değerlendirmesinde bulundu. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.