Neçirvan Barzani'den bombardıman açıklaması

Neçirvan Barzani'den bombardıman açıklaması

Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, "Bombardıman, KCK Başkanı’nın Türkiye’yle süren ateşkes ve barış sürecinin bittiğini duyurduğu açıklamaları sonrası geldi" dedi.

Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, TSK uçaklarının PKK mevzilerini bombalamasıyla sonuçlanan süreç konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Maalesef bombardıman, KCK Eşbaşkanı’nın Türkiye’yle süren ateşkes ve barış sürecinin bittiğini duyurduğu açıklamaları ile  HDP ve Sayın Abdullah Öcalan’ın PKK’nin silah bırakmasında karar mercii olmadıkları çıkışından sonra geldi. Bu da onların süreçteki rolünü azalttı, Türkiye kamuoyuna büyük etki etti ve Türkiye Hükümeti'ni büyük baskı altında bıraktı” denildi.

PKK’ye çağrıda bulunan Barzani, ateşkesin sağlanması ve barış sürecinin tekrar başlaması için Öcalan ile HDP’ye rol verilmesini önererek, kendilerinin de her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Açıklamada, geçtiğimiz günlerde birkaç polisin öldürüldüğü ve PKK’nin üstlendiği olayların da durumu iyice karmaşık hale getirdiği kaydedildi.

Neçirvan Barzani açıklamasının devamında şunları belirtti:

“Barış süreci Türkiye ve PKK arasında yoğun çabalardan sonra bir zemin oluşturdu. Ayrıca önemli bir dönem başlattı. Türkiye’de demokrasi ile barış içinde birlikte yaşama açısından etkili sonuçlar ortaya koydu ve halkın yaşam şartlarını iyileştirdi.

Kürdistan Bölgesi ve özellikle Kürdistan Bölgesi Başkanı Sayın Mesud Barzani, Türkiye ve PKK arasında ateşkesin sağlanması, barış sürecinin başlatılması ve doğrudan görüşmelerin başlamasında önemli rol oynadı.

Sayın Mesud Barzani’nin oynadığı rol neticesinde Sayın Abdullah Öcalan bir hükümlü olarak değil, siyasi bir taraf olarak muamele gördü. Ancak maalesef şimdiki hatalar tüm o süreci boşa çıkarttı. Süreç, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın anlayışı ve girişimleri olmadan, başlayıp yürütülemezdi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Sayın Mesud Barzani ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti, ateşkesin sağlanması ve barış sürecinin başlaması için çaba göstermeye hazırdır. Çünkü şiddet ve güç kullanımı hiçbir sorunu çözmez.

Buradan PKK’ye sağduyulu davranmasını ve ateşkes ve barış sürecinin başlaması için Sayın Öcalan ve HDP’ye rol vermesi çağrısında bulunuyoruz. Bizler de her türlü destek için hazırız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.