'Ne kepenklerimizi kapatacağız ne de bu toprakları terk edeceğiz'

'Ne kepenklerimizi kapatacağız ne de bu toprakları terk edeceğiz'

Yüksekova'da polisin çarşı merkezini boşaltmaya çalışmasına tepki gösteren esnaf, bu yöntemle halkın ilçeden göç ettirilmeye çalışıldığını söyleyerek, "Ne kepenklerimizi kapatacağız ne de bu toprakları terk edeceğiz" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde son günlerde polilserin çarşı merkezini boşaltmaya çalışmasına ilçe esnafı tepkili. İş yapamaz hale geldiklerini belirten esnaf, duruma isyan etti.

Dicle Haber Ajansı'na konuşan ve satışlarının yarı yarıya düştüğünü belirten tuhafiyeci Nazmi Yeter, "Bu bir nevi zulümdür. Tam iş yerlerimizi açacağız, polis keyfi olarak gaz sıkıp çarşıyı boşalttırıyor. Ne kiramızı ne de yanımızda çalışanlarların ücretlerini verebiliyoruz. Bu zorbalıktan başka bir şey değildir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, kepenklerimizi kapatmayacağız" dedi. 

'Devlet esnafı iflasa sürüklüyor'

Yüksekova'nın boşaltılmak istendiğini ifade eden Murat Bozkurt adlı esnaf, devlet güçlerinin zırhlı araçlarla halkı provoke etmeye çalıştığını söyledi. Söz konusu baskılar nedeniyle erken saatte işyerlerini kapatmak zorunda kaldıklarını ifade eden Bozkurt, "Eskiden gece saatlerine kadar işyerim açıktı ama şuanda ise bazen gün ortası işyerimizi kapatmak zorunda kalıyoruz. Hiçbir olay olmadığı halde halkın üzerine gaz atıp halkı çarşıdan uzaklaştırıyorlar. Esnafın burada iflas etmesi için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar" şeklinde konuştu.

'Satışlar yüzde 70 düştü'

Lokanta işletmecisi Abdullah Aytan isimli esnaf ise, saldırılar nedeniyle kiralarını dahi vermekte zorlandıklarını söyleyerek, "Her gün bunu yapıyorlar ancak buna kimsenin hakkı yok. Satışlarımız yüzde 70 civarında düştü. Bütün işlerimiz alt üst oldu. Yanımda 4 çalışan var ve bunların ücretleri, iş yerinin kirasını verebilecek durumda değiliz. Buna bir an önce çözüm geliştirilmesi gerek" ifadelerini kullandı. 

'Hiçbir şekilde boşaltmayacağız'

"Ne kepenklerimizi kapatacağız ne de bu toprakları terk edeceğiz" vurgusunda bulunan Necmettin Bartın isimli esnaf ise, "Neredeyse her gün çarşı merkezi kasıtlı olarak boşlatılmakta. Geçen seneye oranla işlerimizde dağlar kadar fark var. Bu toprakları boşaltmamızı istiyorlar. Ama hiçbir şekilde buraları boşaltmayacağız. Binlerce yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Kendi toprağımız üzerinde zulme maruz kalıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.