‘Namaz kılmayan hayvandır’ sözlerine Diyanet’ten açıklama

‘Namaz kılmayan hayvandır’ sözlerine Diyanet’ten açıklama

Diyanet, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi profesörlerinden Mustafa Aşkar’ın televizyondaki “Namaz kılmayan hayvandır” sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

TRT’de yayınlanan Ramazan Sevinci adlı programa katılan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mustafa Aşkar, “Namaz kılmayan hayvandır” demesiyle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Dinimizde namazın yeri, önemi ve değeri herkesçe bilinmektedir. Ancak insanların inanç ve ibadet özgürlükleri hedef alınarak tezyif ve tahkir edilmesi asla kabul edilemez. Kur’an-ı Kerim ayetlerinden ve konuya ilişkin diğer dini metinlerden böyle bir çıkarımda bulunmak İslam’ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmaz” denildi.

Prof. Aşkar, TRT’deki programda şunları söylemişti:

“Alnı secdeye gelen bir varlık var mı insanın dışında? Yok. İnsan, namaz ergonomik yaratılmış. Secde eden tek varlık insan. O zaman, ben düz söyleyeyim. Ayette de bunu söylüyor, ağır gelmesin. Yani, namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan da hayvandır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.