Musul'u kurtarma operasyonu başladı

Musul'u kurtarma operasyonu başladı

 Aylardır tartışılan Musul'u DAİŞ'ten kurtarma operasyonunun başladığı bildirildi. Açıklamayı Irak Savunma Bakanlığı yaptı. 

Irak Savunma Bakanlığı, Musul'u DAİŞ'ten kurtarma operasyonunun başladığını bildirdi. Bugün başladığı bildirilen operasyon kapsamında Maxmur'un batısındaki kimi köylerde de DAİŞ işgaline son verildiği ve şu ana kadar 13 köyün özgürleştirildiği ifade edildi. 
Operasyona ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçaklarının da destek verdiği ve dün geceden bu yana DAİŞ hedeflerini yoğun bir şekilde bombaladığı belirtildi.

Bağdat: Birinci aşama başladı

Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Savaş Medyası Ağı tarafından yapılan açıklamada, Musul'u DAİŞ'ten kurtarmak için "Fetih" operasyonunun birinci aşamasının başladığı belirtildi. Açıklamada, Musul'a bağlı bazı köylerin Ortak Operasyonlar Komutanlığı denetiminde Musul operasyonlarına bağlı güçlerce örgütten geri alınarak Irak bayraklarının asıldığı ifade edildi.

Suriye'de özellikle Rakka'yı eğitim üssü olarak kullanan DAİŞ, Haziran 2014'te saldırdığı Irak'ın en büyük ikinci şehri olan Musul'u 5 gün içerisinde işgal etti. İşgalden bir gün sonra Musul'dan 500 bin kişi göç etmek zorunda kalırken, bunlardan yaklaşık 300 bini Güney Kürdistan bölgesine sığındı. 
DAİŞ buradan ele geçirdiği çok sayıda silah ve mühimmatla bölgedeki etkinliğini artırırken, özellikle bu bölgeden Suriye'ye kaydırdığı ağır silahlarla ilk olarak Kobanê'ye saldırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.