'Musul'da Türkiye'nin olup olmaması Irak hükümetine bağlı'

'Musul'da Türkiye'nin olup olmaması Irak hükümetine bağlı'

Irak’ın Musul bölgesinde IŞİD’e yönelik operasyon hazırlığı yapılırken, ABD’den Irak ve Suriye ile ilgili Türkiye’ye yönelik iki açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Suriye’nin kuzeyinde kritik bölgeleri denetimi altında tutan PYD’nin bu bölgeleri kapsayan bir özerklik ilan etmesini desteklemediklerini, Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını ve ülkenin geleceğine Suriyeliler tarafından karar verilmesi gerektiğini söyledi. 

Toner, Irak konusunda da koalisyon güçlerinin Musul’a düzenleyeceği olası bir operasyonda, Irak’ın komşularının bu ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermeleri gerektiğini, Irak’ta yapılması olası operasyonların Irak hükümeti önderliğinde olacağını, Türk askerinin bu operasyonlarda yer alıp almayacağının Irak yönetimine bağlı olduğunu belirtti. 

Toner, “Türkiye ve Irak ile, Musul’un IŞİD’den temizlenmesi için sahada bulunan Kürt ve öteki güçler konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Burada herkes IŞİD’e ve Musul’un özgürleştirilmesine odaklanmalı. Burada Türk güçlerinin oynayacağı rol konusunda konuşacak olan Irak yönetimi” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.