Musul operasyonu: 24 saatte 9 köy kurtarıldı

Musul operasyonu: 24 saatte 9 köy kurtarıldı

Federal Kürdistan Bölgesi Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, Musul operasyonunun ilk gününde peşmerge güçlerinin Hazır bölgesinde 9 köyü IŞİD'ten kurtardığını açıkladı.

Federal Kürdistan Bölgesi Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, bölgesel ve uluslararası 60 medya kuruluşunun takip ettiği Musul operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. İlk 24 saatin sonuçlarını açıklayan komutanlık, peşmerge güçlerinin Hazır (Xazır) bölgesinde ilk gün 9 köyü IŞİD'ten kurtardığını kaydetti.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “17 Ekim günü saat 20.00 sularında Musul’un doğusundaki Xazır bölgesinde bulunan peşmerge güçleri birçok önemli hedefi ele geçirmiştir. 24 saatten kısa bir süre içerisinde 9 köy kurtarılmış ve 200 kilometrekarelik bir alan ile Hewlêr-Musul karayolunda kontrol sağlanmıştır.” 

9 köy, 1 fabrika kurtarıldı

Operasyonda, Başehre, Tercele, Herabe Sultan, Kerbelî, Bazgirdan, Şakolî, Şêx Emir, Küçük ve Büyük Bedene köyleri ile Hasan Şam köyünün batısındaki seramik fabrikasının IŞİD’ten kurtarıldığı kaydedildi. 

Komutanlık açıklamasında, operasyona ilişkin de şunları vurguladı: “Musul’un doğusu ve güneyindeki operasyon Irak güçlerinin koordinesinde gerçekleştirildi. Uluslararası koalisyon güçleri de destek vererek DAİŞ çetelerine ait 17 mevzi hedef alındı. Operasyonda çetelere ait 4 bomba yüklü araç imha edildi. Ayrıca mayın temizleme birimleri de bölgedeki çalışmalarını sürdürüyorlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.