Müslim: Kafa kesen çeteler mi Suriye'deki sorunları çözecek?

Müslim: Kafa kesen çeteler mi Suriye'deki sorunları çözecek?

Enver Muslim, PYD'nin Cenevre görüşmelerine henüz davet edilmemesine "Suriye'de kafa kesen, tecavüz eden, talan eden, kaçıran, katliamlar yapan çeteler mi Suriye'deki sorunları çözecek?" sözleriyle tepki gösterdi.

Türkiye'nin engelleme girişimlerinden dolayı PYD ve TEV-DEM'in Rojava özerk yönetimi olarak Cenevre görüşmelerine henüz davet edilmemiş olmasına bir tepki de Kobanê Kantonu Yürütme Konseyi Başkanı Enver Müslim'den geldi. Demokratik Suriye Meclisi'nin (MSD) Arap olan Eşbaşkanı Heysem Menna'nın şahıs olarak davet edildiği, ancak MSD'nin de "PYD'nin olmaması durumunda katılmayacağı" kararı, görüşmelerin akamete uğrayacağı ve Cenevre-2 toplantısı gibi sonuçsuz kalacağını gösteriyor. 

'Kürtler olmadan Suriye sorunu çözülmez'

Dicle Haber Ajansı'na konuşan ve Cenevre-1 ve 2 toplantılarında Rojava'nın iradesi olan PYD'nin davet edilmediğini hatırlatan Enver Müslim, Suriye'nin en önemli dinamiklerinden biri olan Kürtler ve temsilcilerinin şimdiye kadar toplantılarda yer almadığını belirtti. Bu nedenle her 2 toplantının da sonuçsuz kaldığına işaret eden Müslim, Kürtler olmadan Suriye sorununa çözüm bulmanın imkansız olduğunu söyledi.

'Kürtler katılmazsa toplantı sonuç almaz'

MSD Eşbaşkanı Heysem Menna'nın PYD'nin davet edilmemesi halinde kendilerinin de katılmayacağı açıklamasını "Doğru bir tavır" olarak değerlendiren Müslim, "Suriye'de kafa kesen, tecavüz eden, talan eden, kaçıran, katliamlar yapan Ceyş-El İslam (İslam Ordusu), Ehrar El Suriye, Ceyş-El Şam, El Nusra gibi çeteler mi Suriye'deki sorunları çözecek?" diye sordu.

Yıllardır Kürt ve Arap köylerini bombalayarak sivil insanları katleden BAAS Rejimi'nin de Suriye sorununa bir çözüm getirme gücü kalmadığını belirten Müslim, Rojava'da ve Suriye'de tüm oluşumları, tüm halkları içinde barındıran MSD ve PYD gibi iradelerin Cenevre-3 toplantısına davet edilmemesi ve katılmaması halinde 1'inci ve 2'inci toplantıların sonuçlarının tekerrür edeceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.