Müslim: Demokratik Suriye Meclisi, ‘Siz olmadan biz de gitmeyiz’ diyor

Müslim: Demokratik Suriye Meclisi, ‘Siz olmadan biz de gitmeyiz’ diyor

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Cenevre toplantısına dair açıklamalarda bulundu. Müslim, davetin gelmemesinin bir takım iradelerin karşı çıkışından kaynaklandığını vurguladı.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Cenevre’deki toplantı ve ‘davetler’ konusuna dair açıklamalarda bulundu.

Banu Güven’le Artı Haber’e konuşan Müslim, davetin gelmemesinin teknik bir sebepten ötürü değil, bazı iradelerin karşı çıkışından kaynaklandığını söyledi.

Müslim, toplantıya davet edilen ve PYD’nin de en büyük bileşeni olan Demokratik Suriye Meclisi’nin Eşbaşkanı Heysem Menna’nın ise kendilerine “Siz olmadan biz de gitmeyiz” dediğini aktardı.

Müslim’in Cenevre toplantısı, davetler ve diplomasi trafiğine ilişkin açıklamaları şu şekilde:

“Biz katılmazsak akıbeti Cenevre 2 gibi olur”

“Davetin gelmemesi teknik bir neden değil, bazı iradeler her nedense buna karşı çıkıyor. Biz etkili bir güç olarak eğer katılmazsak Suriye için barış süreci tehlikeye girer ve akıbeti de Cenevre 2 gibi olur.

“Demokratik Suriye Meclisi ‘Biz de gitmeyiz’ diyor”

“Demokratik Suriye Meclisi’nin başkanı davet edildi, ancak o da gitmeyeceğini söylüyor. Demokratik Suriye Meclisi ‘Siz olmadan biz de gitmeyiz’ diyor. Davetler kurum olarak değil kişi bazında gitmiş. Demokratik Suriye Meclisi, İlham Ehmed’in katılmasını istiyordu, o isim de vardı, ancak onun ismi de katılmamış. Demek ki bir engelleme var.

“Heysem Menna, masada oturmayacağını söylüyor. Kendisi ‘Ya hep beraber gideriz ya da gitmeyiz’ diyor. Bizim aramızdan bazılarının seçilmesine kimsenin hakkı yok. Suriye’de gerçekten barış istemeyen taraflar bunu yapıyor.

Diplomasi trafiği

“İşin perde arkasında neler döndüğünü bilmiyoruz. Ama bize yansıdığı kadarıyla Türkiye barış istemiyor ve başka taraftan bazı delegeleri öne sürüyor. Bu, Suriye’nin iç işlerine müdahaledir.

PYD’nin Cenevre’de temsil edilmemesi

“Eğer şimdi orada temsil edilmeyeceksek bu toplantı olmamış gibi sayılacak ve bu toplantı Cenevre 2’den farklı olacaktır. Böyle bir Cenevre 3 Suriye’nin barışı için son şanstır. Eğer böyle kapalı bir yola sokulacaksa bu Suriye’nin barışı olmayacaktır.”

PYD Eşbaşkanı Müslim son olarak da “Bize bir davetiye gelmemişse toplantıya gitmeyeceğiz. Olmazsa da kendi işimize devam edeceğiz,” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.