Munzur Vadisi için çağrı

Munzur Vadisi için çağrı

Dersim Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen belediye başkanları, kurum ve siyasi partiler Munzur Vadisi'nde planlanan baraj ve HES için ortak çağrı yaptı.

Dersim'de bir araya gelen Dersim, Ovacık, Hozat, Mazgirt, Pülümür, Nazimiye, Çemişgezek, Akpazar belediye başkanları, meclis üyeleri, TMMOB, KESK ve siyasi parti temsilcileri, Munzur Vadisi'nde yapılması planlanan baraj ve HES'lere karşı ortak çağrıda bulundu.

Dersim Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan açıklamada konuşan Dersim Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, Danıştay kararlarının hiçe sayılarak Munzur Vadisi'nde yapılması planlanan Konaktepe HES ve barajlarının Bakanlık tarafından onaylandığını belirtti. Altun, Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde yapımı planlanan baraj ve HES projelerinin yapılmasına, Orman Bakanlığı'nın 10 ayrı üniversiteden hazırlanan 9 ayrı rapora dayalı olarak "Üstün Kamu Yararı" kararı alınarak izin verildiğini belirtti. 

TMMOB bünyesinden bir heyeti Munzur Vadisi Milli Parkı'nda inceleme yapmaya çağıran Altun, akademisyenleri bilimsel çerçevede rapor hazırlamaları için Dersim'e davet etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.