Münih’te silahlı saldırı: En az dokuz kişi hayatını kaybetti

Münih’te silahlı saldırı: En az dokuz kişi hayatını kaybetti

Almanya’nın Münih kentinde, olimpiyat stadı yanındaki bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı olduğu, ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi.

Almanya Münih’teki bir alışveriş merkezinde silahlı meydana geldiği ve polisin bölgede büyük çaplı bir operasyon düzenlediği belirtildi.

Alman NTV kanalı, Bavyera İçişleri Bakanı’nın saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladığını aktardı.

Muencher Abendzeitung, Olympia Alışveriş Merkezi’nde meydana gelen saldırıda en az 15 kişinin hayatını kaybettiğini belirtiyor.

AFP, polis kaynağına dayandırdığı haberinde en az 6 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Reuters’ın haberine göre, silahlı saldırıyı teyit eden polis, yaralı ya da ölü sayısına ilişkin bir açıklama yapmadı, kentteki güvenlik önlemlerinin artırıldığını aktardı.

Halkı saldırının yaşandığı bölgeden uzak durmaları konusunda uyaran polis, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Sokaklardan uzak durun” dedi.

Yaşanan silahlı saldırıyı kontrol altına aldıklarını belirten polis sözcüsü, birden fazla saldırgan bulunduğuna inandıklarını söyledi.

Alman Tren İşletmeleri Müdürlüğü, Münih’teki ana tren istasyonunun boşaltıldığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.