Mungan: Hiçbir pişmanlık duymuyorum, yine olsa yine imzalardım

Mungan: Hiçbir pişmanlık duymuyorum, yine olsa yine imzalardım

Tutuklu akademisyen Esra Mungan Cumhuriyet’ten Selin Ongun’un sorularını yanıtladı. Mungan, barış bildirisine imza attığı için tutuklanmasından dolayı pişman olmadığını vurguladı.

Cumhuriyet’ten Selin Ongun’un sorularını yanıtlayan tutuklu akademisyen Esra Mungan, barış bildirisine imza attığı için tutuklanmasından dolayı pişman olmadığını vurgulayarak, “Doğru dedik. Yine olsa yine imzalardım” diye konuştu.

“Yine olsa yine imzalardım”

Mungan, “Emile Zola 19. yüzyılda “j’accuse” demişti ve doğru demişti, biz de “bu suça ortak olamayacağız!” dedik ve doğru dedik. Hiçbir pişmanlık duymuyorum, yine olsa yine imzalardım, ne de olsa bizler kendi aklı, muhakemesi ve vicdanı olan insanlarız ve hepimiz devlet istediğinde örneğin 2013’teki barış sürecinde olduğu gibi karşılıklı ölümlerin olmayabileceğini gördük! Bizler yurttaş olmamız sebebiyle devlete hitap ettik. Eleştireceğimiz, talep edeceğimiz yer doğal olarak sadece devlettir” diye konuştu.

“Devletin ceberutluğunu şahsen öğrendim”

Akademisyen Mungan, yaşadıklarını ‘devletin ceberutluğunu şahsen deneyimleme ve o konuda zaten varolan kanaati pekiştirme imkanı’ olarak tanımladı.

“Öğrencilerimin yarım kalan derslerini düşünüyorum”

Hapishanede zihnini en fazla meşgul eden şeyinse öğrencilerinin yarım kalan dersleri olduğunu söyleyen Mungan, “En çok, öğrencilerime verebileceklerimden uzak tutulduğum için üzülüyorum” diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mungan, ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ adlı barış bildirisine imza attığı için tutuklanarak, Bakırköy Kadın Cezaevi’ne gönderilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.