Muhtarlık kavgaları: 8 ölü 26 yaralı

Muhtarlık kavgaları: 8 ölü 26 yaralı

Yerel seçimlerde Urfa, Hatay, Erzurum ve Batman'da yaşanan muhtarlık kavgalarında 8 kişi öldü 26 kişi yaralandı

URFA - Hilvan ilçesine bağlı Yuvacalı köyünde, muhtarlık seçimleri sırasında iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 6 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı. Kavgada iki muhtar adayı da hayatını kaybetti.

Yaralılar, Hilvan ilçesi ve Urfa’da bulunan hastanelere sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Yuvacık köyünde sabah saatlerinde oy kullanma işlemleri başladığı sırada, köyde aday gösterilen iki muhtar adayının tarafları arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine silah kullanılan olayda, 6 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı. Yaralılar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla Hilvan Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada acil servisin dolması nedeniyle, diğer yaralılar Şanlıurfa’daki hastanelere sevk edildi. Kavgada muhtar adayları Mehmet Çelik ve Abid Tanık da hayatını kaybetti.

HATAY - Valilik, internet sitesinden yapılan açıklamada, olayın saat 11.45 sıralarında yaşandığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

Elde edilen ilk bilgilere göre 30 Mart 2014 Pazar günü saat 11.45 sıralarında ilimiz Kırıkhan ilçesi Gölbaşı İskan İlköğretim Okulu bahçesinde muhtar adayları arasında oy verme sırası nedeni ile tartışma çıkmıştır. İki tarafın yakınlarının olaya karışması ve tartışmanın büyümesi neticesinde A.Y. isminde bir bayan ve İ.B. isimli bir erkek olmak üzere iki vatandaşımız hayatını kaybetmiş, biri ağır olmak üzere dokuz vatandaşımız da yaralanmıştır. Bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin takviye edilmesi ile taraflar kontrol altına alınarak tartışma sona erdirilmiştir.

Gölbaşı köyünde hayat normale dönmüş olup, konu ile ilgili inceleme sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Erzurum’da Muhtarlık Kavgası: 2 Yaralı

ERZURUM - Erzurum’un Aziziye ilçesinde, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimi sırasında, iki grubun sopalarla birbirlerine girmesi üzerine çıkan olayda iki kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Aziziye ilçesine bağlı Ömertepe Mahallesi, 'Ömertepe İlköğretim Okulu'nda, bugün saat 13.00 sıralarında meydana gelen olayda, iki muhtar adayının yakınları arasında kavga olayı yaşandı. Birbirlerine sopalarla saldıran iki grubu ayırmaya çalışan köy sakinlerinden iki kardeş, aldıkları darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisin müdahalesiyle yaşanan kavga sonlandırıldı. Polis mahallede geniş güvenlik tedbiri aldı.

Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Muhtarlık Seçiminde Kavga: Üç Yaralı

BATMAN - Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyünde muhtarlık seçimi için sandığa giden iki gurup arasında çıkan kavgada, 3 kişi yaralandı.

Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyünde muhtarlık seçimi için köy okuluna oy kullanmaya giden iki gurup arasında tartışma yaşandı. Taraflar arasındaki tartışmanın büyümesiyle çıkan kavgada bıçak ve sopalar kullanıldı. Kavgada 3 kişi aldıkları bıçak ve sopa darbeleriyle yaralandı. Jandarmanın müdahale ettiği kavgada yaralanan 3 kişi, Batman’da özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum