Muhtarlar elektrik kesintilerine tepki gösterdi

Muhtarlar elektrik kesintilerine tepki gösterdi

Yüksekova’da rutin hale gelen elektrik kesintilerine ‘Yüksekova Muhtarlar Derneği’ tepki gösterdi.

İMAD TAŞ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Yüksekova’da sık yaşanan elektrik kesintilerine ‘Yüksekova Muhtarlar Derneği’ basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Keremoğlu İş Merkezi önünde yapılan basın açıklamasına bazı yurttaşlar da destek verdi.

Dernek adına basın açıklamasını okuyan dernek sekreteri Selim Genç, ilçede bir aya yakındır merkez ve köylerinde gece 12’den sonra elektriklerin kesildiğini ifade ederek, bu tutumun keyfi bir muamele olduğunu belirtti.

Bu uygulamanın Türkiye’nin hiçbir bölgesinde görülmediğini kaydeden Genç, “Bir trafo yandığında ancak 15 gün içerisinde gönderiyorlar veya bölgeye malzeme göndermiyorlar. Bu da ve hizmetin durduğu anlamına geliyor” dedi.

-1-038.jpg

Yüksekova merkez ve köylerinin tamamındaki elektrik şebekesinin 1980’li yıllardaki şebeke olduğunu ve yaşanan arızaların bu yüzden kaynakladığını ifade eden Genç, VEDAŞ’ın kaçak kullanım ve elektrik borçlarını bahane ettiğini bu nedenle malzeme göndermediğini vurguladı.

Muhtarlar derneği olarak bu uygulamayı kabul etmediklerini belirten Genç, “Bilindiği gibi dün Türkiye genelinde birkaç saat elektrik kesintisi oldu. Nerdeyse Türkiye medyası kıyameti koparıyorlardı. Elektrik dağıtımı özelleştirildiğinden beri bizim ilçemizde köylerle beraber hergün nerdeyse 5-6 saat elektrik kesintisi oluyor. Biz dernek olarak bu sorunu takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.