'Muhalif liderleri korumaya hazırız'

'Muhalif liderleri korumaya hazırız'

Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi izleme merkezinin başkanı Sergey Kuralenko, ateşkes anlaşmasında imzası bulunan Suriyeli muhalif liderlerin IŞİD'e karşı Rusya'dan koruma talep ettiklerini söyledi.

Suriyeli muhalif yetkililer, din adamları ve silahlı örgüt temsilcileri, Rusya'nın Hmeymim üssünde bulunan Suriye'deki ateşkesi izleme merkezinde bir araya geldi.

Görüşme hakkında bilgi veren Kuralenko, Rusya Savunma Bakanlığı'nın muhaliflere bu konuda destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

"Merkezin faaliyete girdiği ilk günlerde muhalif liderler, hükümete makamlarına ve kuruluşlarına karşı güvenlik garantisi ve koruma talep ediyorlardı ancak artık durum değişti" diyen Kuralenko, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün ise IŞİD ve anlaşmaya katılan muhalif gruplara karşı 'kelle avı' başlatan diğer terör örgütlerinden korunmak için bizden destek talep ediyorlar. Rusya olarak, muhalif liderlerin ve yerel yönetimlerin başındaki isimlerin güvenliğinin temini yardıma hazırız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.