Muayene kaçaklarına ceza

Muayene kaçaklarına ceza

Şemdinli’de yoklama kaçağı 19 kişiye Şemdinli Askerlik Şubesi’nin açtığı dava sonucu ‘askerlik yoklamasına geç kaldıkları’ gerekçesi ile para cezası kesildi.

YAKUP BAY / YÜKSEKOVA HABER (ÖZEL)

Şemdinli’de askerlik muayenesine gitmeyerek ‘yoklama kaçağı’ durumuna düşen 19 kişi Şemdinli Askerlik Şubesi tarafından dava edildi. Davalık olan 19 ‘muayene kaçağı’ mahkeme tarafından çeşitli miktarlarda para cezasına çarptırılırken, askerlik şubesi yetkilileri bu uygulamanın her askerlik şubesi tarafından yapıldığını belirttiler.

Kendilerine gelen tebliğ ile mahkemeye çağrılan ‘muayene mağdurları’ dün Şemdinli Adliyesi’nde çıktıkları mahkemece askerlik yoklamasına 2 ay geç kaldıkları için 600 TL ila 2000 TL arasında değişen miktarlarda para cezalarına çarptırıldılar.

İtirazları kabul edilmeyen ve 2 bin TL para cezasına çarptırılan ‘yoklama kaçaklarından’ Abdulhadi Erdoğan duruşma sonrası muhabirimize yaptığı açıklama da muayene olması gerektiği dönemde Ankara’da kemoterapi tedavisi görmekte olduğunu bu yüzden muayene olamadığını belirterek “ bana cezayı ayda 400 TL’lik taksitlerle ödeyebileceğimi söylediler. Bu parayı nasıl öderim Kaymakamlıktan aldığım 300 TL yardımla geçiniyorum.” Diyerek aldığı cezadan dolayı yakındı. 

Şemdinli Askerlik Şubesi yetkilileri ise askerlik muayenesine gelmeyen bütün vatandaşların bu şekilde dava edileceğini belirterek herkesin askerlik muayenesine zamanında gelmesini önerdi.

41373