Miray bebek buzdolabında!

Miray bebek buzdolabında!

Cizre'de öldürülen 89 günlük Miray bebeğin cenazesi Devlet Hastanesi morgunda yer kalmadığı için soğutucuya konuldu...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki gün öldürülen 89 günlük Miray bebeğin hikâyesi yürekleri burktu. İlçede 3 ay önce ilan edilen sokağa çıkma yasağında doğan bebek, bu yasak sırasında öldürüldü.

Evlerinin merdivenlerinde halasının kucağında vurulan bebek, büyük dedesi Ramazan İnce ve babaannesi Rukiye İnce tarafından beyaz bayrakla ambulansa götürüldüğü sırada aile bir kez daha tarandı.

Minik bebek olay yerinde ölürken, dede Ramazan İnce kaldırıldığı hastanede can verdi. Babaanne İnce’nin ise Adana’da tedavisi sürüyor.Cumhuriyet gazetesinden Selin Görgüner'e açıklama yapan, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Ramazan İnce’nin cenazesinin İdil Devlet Hastanesi morgunda bekletildiğini, minik Miray’ın cenazesinin ise Şırnak Devlet Hastanesi morgunda yer kalmadığı için hastanede soğutucu bir dolaba konulduğunu söyledi. Bebeğin keskin nişancılar tarafından öldürüldüğünü vurgulayan Sarıyıldız, olayın üzerinin örtülmek istendiğini söyledi.

Miray'ın babası Burhan İnce de, “Evimizin 2. katından eşim ve kızkardeşim dış merdivenlerden alt kata inerken, evimizin ilerisindeki bir tepeden 2-3 el ateş açıldı. Kızım yanağından vuruldu. Polisi aradık, bebeği beyaz bayrakla 300 metre ileriye getirmemizi, ambulansın oraya geleceğini söyledi.

Babam bebeği benden aldı. Dedem, babaannem ve babam bebeği ambulansa götürürken tekrar ateş açıldı” dedi. Hiçbir yetkilinin kendisini arayarak başsağlığı dilemediğini söyleyen İnce, “Cenazeler nerede bilmiyorum. Yasak yüzünden annemin yanına gidemiyorum. Annemin sırtından çıkan kurşun kimin ateş açtığını ortaya çıkaracak” dedi.

‘BARIŞ OLSUN’

Bebeğin büyük amcası Abdurrahman İnce ise, “Ne söyledimse doğrusunu söyledim. Bizim bebeğimizi keskin nişancılar vurdu. 4 katlı binadan vurdular. Çatışma yoktu, hiçbir şey yoktu. Beni öldürsünler, yeter ki barış olsun. Silah sesleri susmuyor. Bebek 3 aylık, babam 80 yaşındaydı. Bu nereye kadar gidecek?” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.