Midyatlı Çocuklardan İsrail'e 6 Dilde Pankartlı Tepki

Midyatlı Çocuklardan İsrail'e 6 Dilde Pankartlı Tepki

Midyat ilçesine bağlı Mercimekli köyünde farklı etnik ve dini kökenden çocuklar, 6 dilde hazırladıkları pankartlar ile Gazze'ye saldıran ve çocukların ölmesine neden olan İsrail'e tepki gösterdi.

MARDİN - midyat ilçesine bağlı Mercimekli köyünde bir araya gelen farklı etnik ve dini kökenden yaklaşık 30 çocuk, İsrail'i protesto etti. İngilizce, Kürtçe, Türkçe, Arapça, Süryanice ve Mıhallemice hazırladıkları ve üzerinde, 'Katil İsrail gel bizi de öldür', 'Kahrolsun İsrail, Yaşasın Filistin', 'Yaşasın Filistin Çocukları' yazılı pankartlar taşıyan çocuklar, "Yaşasın dünya barışı" ve "Yaşasın dünya çocukları" şeklinde slogan attı.

Barış güvercinlerini uçurup, yanlarında getirdikleri oyuncak silahları kırıp, yakan çocuklar adına Ali İmran Aslan konuştu. Aslan, dünyada yaşanan savaşlardan dolayı öldürülen arkadaşları ve kardeşleri için üzülüp gözyaşı döktüklerini belirterek, "Devlet başkanları biz çocukları savaşlardan, ölümlerden koruyamıyorlarsa istifa edip evlerinde otursunlar"dedi.

Bayramda topladıkları şekerleri bir araya getirip, Filistinli ve İsrail'li çocuklara göndereceklerini ifade eden Aslan, "Biz çocuklar bu bayramı buruk ve üzüntülü geçirdik. Topladığımız her bir şekerde aklımıza Filistinli çocuklar geldi. Bundan dolayı da bayramda topladığımız tüm şekerlerimizi Filistinli, Rojavalı, Myanmarlı, Doğu Türkistanlı çocuklara göndereceğiz. Musul'daki Asuri, Süryani çocuklara göndereceğiz. Ayrıca İsrailli çocuklara da göndereceğiz. Çünkü, biz biliyoruz ki İsrail'li çocukların bir günahı yok, onlar da bizim gibi çocuk"diye konuştu. Dünyadaki savaşların durmasını istediklerini kaydeden Aslan, şöyle konuştu: "Hiçbir devletin ve hiçbir gücün bizi öldürmeye, bizi annelerimizden, babalarımızdan ayırıp öksüz ve yetim bırakmaya hakkı yok. Biz buradaki çocuklar dünyadaki savaşların durmasını istiyoruz. Eskiden savaşlarda biz çocukların sadece abilerini ve babalarını öldürüyorlardı. Şimdi ise 21'inci yüzyılda annelerimizi , biz çocukları ve kundaktaki bebek kardeşlerimizi de öldürüyorlar artık. Allah'ım sen bizi bu pis, katil insanlardan, devletlerden ve çetelerden koru. Devletler, Birleşmiş Milletler, NATO bizi koruyamıyorsa ne işe yarıyor ? Her gün canlı yayınlarda ölümlerimizi izleyen büyükler neden bir şey yapmıyor? Büyük kafalı ama küçük yürekli büyük devlet adamları Obama, Putin, Merkel, AB, Netanyahu, Sisi, Cameron, François, El Suud, sizin çocuklarınız yok mu? Sizin ülkenizde çocuklar yok mu? Ülkenizdeki çocuklara böyle yapılsaydı yine susar mıydınız? Vicdanınız sızlamıyor mu? Her gece bu çocuk ölümleri karşısında rahat uyuyabiliyor musunuz? Büyüklerden ricamız; kendilerine yakışanı yapıp ,büyüklüklerini göstersinler, dünyanın her yerindeki çocukları dil, din, ırk, renk gözetmeden korusunlar. Yoksa devlet idaresini bize versinler.Biz hem kendimizi hem de onları yani büyükleri de koruruz."
Protesto eyleminden sonra çocuklar öldürülen bütün dünya çocukları için dua edip Fatiha okudu.

Midyatlı Çocuklardan İsrail'e 6 Dilde Pankartlı Tepki

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum