MHP'li Adan, Meclis'te Kürtçe konuşan DEM Partili vekilin mikrofonunu kapattı

MHP'li TBMM Başkanvekili Celal Adan, DEM Partili Beritan Güneş-Altın'ın Kürtçe konuşmasına izin vermeyip mikrofonunu kapattı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) TBMM Başkanvekili Celal Adan, 21 Şubat Dünya Anadili Günü dolayısıyla Meclis Genel Kurulu’nda Kürtçe konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mardin Milletvekili Beritan Güneş- Altın’ın mikrofonunu kapattı.

Güneş-Altın’ın mikrofonunu iki kez kapatan MHP’li Adan, “Anayasamızın 3’üncü maddesine göre Türk devleti ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür ve dili Türkçedir, konuşmaların Türkçe yapılması gerekmektedir. Aksi halde iç tüzüğün 66. Maddesi uyarınca mikrofon kapanıyor” diyerek konuşmasını böldü.

Güneş-Altın, Adan’a “Siz Dünya Anadili Günü’nün kutlanmasını propaganda olarak mı sayıyorsunuz. O zaman AK Partili belediye başkan adaylarınıza söyleyin Mardin’de, Diyarbakır’da, Urfa’da Kürtçe propaganda yapmasınlar. İkiyüzlülüğünüzü bu şekilde ortaya çıkarmayın” diyerek tepki gösterdi.

Konuşmasına devam eden Güneş-Altın, Türkçe “Dünya halklarının anadili günü Kürtçe kutlayacağım, sözümü kesmeyin” dedi.

Adan, Kürtçe konuşması halde konuşmasını keseceğini söyledi.

Güneş-Altın, tekrar Kürtçe konuşması üzerine Adan mikrofonu kapattı. DEM Partili vekiller, Adan’ı oturduklarını sıra kapaklarına vurarak protesto etti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.