MHP’den kurultay açıklaması

MHP’den kurultay açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, ”Büyük kurultayı 10 Temmuz 2016 tarihi itibariyle Ankara Arena’da milletimizin huzurunda yapma kararına vardık” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) olağanüstü kurultayın ne zaman yapılacağı tartışması sürüyor.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, olağanüstü tüzük kurultayı kararını onayladıktan sonra yeniden toplanan Çağrı Heyeti, kurultayın 19 Haziran’da, saat 10.00’da Büyük Anadolu Oteli’nde yapılacağınıduyurdu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

”Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nin almış olduğu karar (olağanüstü kurultayı 10 Temmuz’da toplama kararı), yargının hükmünü de gerçekleştiriyor. Yani o ihtiyacı da gideriyor, onun daha ötesine geçiyor, seçimli bir genel başkanlık yarışını da müsait hale getiriyor, yani açıyor.

“Söylemek istediğim şu, bütün bu açılımlar yapılmışken tekrar başka bir tarih aramanın farklı bir kasta hizmet ettiği kanaatindeyiz. Onun için genel merkezin bu anlamdaki kararı kesindir, kongre tarihimiz bellidir. Bunun dışında farklı bir yol aramaya hiç gerek yok.

“Kaos istenmiyorsa MHP’nin bu samimi karara herkesin uyması gerekir. 19’unda böyle bir karar alındıysa MHP Genel Başkanı başta olmak üzere MHP mensupları 19’unda yapacaklarını söyledikleri kurultaya katılmayacaklardır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.