MHP'den AKP'ye destek

MHP'den AKP'ye destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural da AKP’nin TBMM’ye getirdiği milletvekilliği dokunulmazlığını düzenleyen teklife ‘evet’ oyu vereceklerini açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP'li 316 milletvekilinin imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunulan dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Vural, ”AK Parti’nin dokunulmazlık teklifine olumlu bakıyoruz, destekleyeceğiz” diye konuştu.

CHP de ‘Evet’ diyecek

CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Kılıçdaroğlu, AKP’nin teklifine, anayasaya aykırı olmasına rağmen “evet” diyeceklerini söylemişti.

AKP’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu dokunulmazlık teklifine göre, yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren 15 gün içinde fezlekeler mahkemelere gönderilecek ve sadece bu dosyalarda milletvekillerinin yargılamasına imkân verecek.

CHP’de ilk fire

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, konuyla ilgili imc tv’ye değerlendirmelerde bulundu. Değişikliğe kendi adına “hayır” diyeceğini belirten Erdem, söz konusu değişiklik ile vekilliklerin düşürülmesi ihtimalinin doğduğuna dikkati çekerek, AKP’nin “Türkiye’yi derhal erken seçime götürecek bir aritmetik yapı kurabileceğini” söyledi. Erdem ayrıca, “Türkiye siyaseti adına bir kırılma ortaya çıkabilir,” uyarısında da bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.