MHP'de olağanüstü kongre talebi yükseliyor

MHP'de olağanüstü kongre talebi yükseliyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'de, 1 Kasım seçimlerinde alınan sonuçların ardından olağanüstü kongrenin toplanmasını isteyen muhalefet yeterli imza sayısını aştı.

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, delegelere gönderdiği yeni yıl mesajında, "olağanüstü kurultay talebi çalışmalarımız tamamlanma safhasına gelmiştir. Bu aşamadan sonra, diğer imza toplayan arkadaşlarımızla, kararlaştırabileceğimiz bir takvime göre, elimizdeki imzaları birleştirerek müracaat sürecini başlatabiliriz'' diyerek kongre için yeterli sayının üzerinde imzaya ulaştığını ifade etti.

Adaylar arasında en çok imzanın Akşener tarafından toplandığı biliniyor ancak Akşener katıldığı bir televizyon programında siyasi nezaket gereği imza sayısını açıklamayacağını, imzaları diğer adaylarla birleştirerek avukatlar aracılığıyla Genel Merkeze teslim edeceğini söylemişti.

Koray Aydın ve Sinan Oğan'ın da olağanüstü kongre için delegelerden imza topladığı ve muhalefetin toplam imza sayısının 500'e yaklaştığı belirtiliyor.

Siyasi Partiler Kanununun 14. ve Parti Tüzüğünün 63. maddesi uyarınca delegelerin en az beşte birinin noter onaylı imzası ile olağanüstü kongre toplantıya çağrılabiliyor. Ancak MHP tüzüğü, olağanüstü kongrelerde Genel Başkan seçimi yapılmasına müsaade etmiyor. Bu nedenle öncelikle kongrenin toplanarak seçim yapılmasını engelleyen maddenin değiştirilmesi gerekiyor.

Öte yandan 8-9-10 Ocak'ta Kızılcahamam'da MHP MYK toplantısı yapılacağı ve sürecin değerlendirileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.