MHP'de mahkeme savaşları

MHP'de mahkeme savaşları

Ankara 2. İcra Hakimliği, MHP'de muhalif kanadın itirazlarını kabul etti. Bu kararın hemen ardından bir karar da Gemerek'ten geldi. Gemerek Sulh Hukuk mahkemesi, muhaliflerin yaptığı başvuruyu reddederek kurultayın yapılmamasına bir kez daha karar verdi.

Ankara 2. İcra Hakimliği MHP'li muhaliflerin olağanüstüsü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etti. MHP'li muhaliflerin bu kararın ardından 15 Mayıs 2016 tarihinde olağanüstüsü kurultayı toplaması önünde bir engel kalmamıştı.

Bu kararın hemen ardından bir karar da Gemerek'ten geldi. NTV'nin haberine göre, Gemerek Sulh Hukuk mahkemesi, muhaliflerin yaptığı başvuruyu reddederek kurultayın yapılmamasına bir kez daha karar verdi.

AVUKATLAR AÇIKLAMA YAPACAK

Bu kararın ardından ise Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut ve Hukuk Heyeti, bugün saat 17.15'de 'Mahkeme süreci'ne ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

SİNAN OĞAN'DAN AÇIKLAMA: KURULTAYI TOPLUYORUZ

Genel başkan adaylarından Sinan Oğan kararın ardından yaptığı açıklamada, "Kurulayın toplanmaması için neden yok. Pazar günü kurultayımızı toplayacağız" dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ: HUKUKİ ZEMİN OLUŞTU

MHP'li Ümit Özdağ karar sonrası CNN Türk yayınına katılarak açıklama yaptı. Özdağ, "Evet, bu 15 Mayıs'ta kurultayın toplanması anlamına geliyor. Şimdi MHP olağanüstü Kurultay'ını yapmak üzere hukuki zeminini oluşturmuş durumda" diye konuştu.

MHP GENEL MERKEZİ'NDEN AÇIKLAMA

Mahkemelerin karşılıklı aldığı kararların ardından bir açıklama da  MHP Genel Merkezi'nden yapılıyor. MHP'nin Avukatı Yücel Bulut, yaptığı açıklamada, "Ankara 2. İcra Hakimliği'nin hangi amaçla karar aldığı tarafımızca bilinmektedir. HSYK'ya gerekli başvurular ve şikayetler yapılacaktır. Kongrenin pazar günü yapılması hukuken mümkün değil" dedi. 

Genel Merkez'den yapılan açıklama şöyle:

Söz konusu mahkeme kararının kesinleşmeden uyuglanması mümkün olmayan kararlardan olmasına rağmen, olağanüstü kurultaya ilişkin takvim açıklnami, 15 Mayıs'ta kurultay toplanacağı ilan edilmiştir. Toplanacağı ilan edilen kurultaya davet edilen üst kurul üyelerimiz, hukuki koruma talebinde bulunmuştur. Tosya ve Gemerek mahkemelerine yapılan başvuru üzerine, infaz işlemleri ve büyük kongreye işlemler Yargıtay tarafından durdurulmuştur. Yaklaşık 1 haftadır, yetkisi ve görevi olmadığı halde, önünde açılmış bir dosya olmamasına rağmen Ankara 2. İcra Mahkemesi davaları takip etmektedir. Hafta mesaisi bitimine saatler kala açıklanan kararla kime hizmet ettiği gayet iyi bilinmektedir. Yetkisiz inceleyen mahkeme hakkında HSYK'ya gerekli şikayetler gerçekleşecektir. Tesis edilen karar bizleri şaşırtmamıştır. İhtiyadi tedbir kararlarının uygulanması da ayrıca talep edilmiştir. Verilmiş iptal kararı, ihtiyadi tedbirin iptaline ilişkindir. Ankara 2. İcra Hukuk Hakimi'nin gösterdiği yüksek ilgi nedeniyle ,görevli olmadığı konuda işlem tesis edilebileceği önceden görüşmüştür. Gemerek Asliye Hukuk mahkemesinde ihtidayi tedbir kararlarının uygulanması ayrıca talep edilmiş, valiliklere gereği yapılması için ulaştırılma talebi de yapılmıştır. Gemerek mahkemesi ihtiyadi tedbirin devam etmesi istenmiştir.
 
Üst kurul delegelerimizin yaptığı başvurular neticesince başka mahkemelerce ihtiyadi tedbir yoluyla durdurulmasına karar verilmiş olup, Ankara Valiliği'ne gönderilmiştir. Kurultayın yapılması hukuken mümkün değildir. Tedbir kararlarının bir gereği olarak Ankara Valiliği ve emniyet güçleri olarak gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Yasal olmayan bir kongre girişimi karşısında üst kurul delegelerimizi davet edenler açıkça suç işlemektedir. Hukuken gerçekleşmesi mümkün olmayan kurultaya itibar edilmeyeceğini biliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.