MGK toplantısı sona erdi

MGK toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

Yılın son Milli Güvenlik Kurulu, 64. Hükümet’te yer alan kabine üyeleriyle ilk kez gerçekleştirilmiş oldu.

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki sokağa çıkma yasakları ve askeri ablukanın sürdüğü bölgelerdeki operasyonlara işaret edilerek, bunların “kararlılıkla süreceği” belirtildi.

Açıklamada, "Terörle mücadeleden bölgede yaşayan vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmesine müsaade edilmeyecek" denildi.

Rusya’ya mesaj

Rusya’ya ait uçağın Türkiye tarafından ‘sınır ihlali’ gerekçesiyle vurulmasının ardından iki ülke arasında başlayan kriz de MGK’nın gündemindeydi.

Açıklamada, Rusya’nın tavrının değerlendirildiği, bu durum karşısında Türkiye’nin aldığı ve alacağı tedbirlerin ayrıntılı olarak görüşüldüğü belirtildi.

Türkmenler

Açıklamada ayrıca, toplantıda Bayırbucak bölgesinde yaşayanlar dahil, Türkmenlerin durumunun ele alındığı da belirtilerek, “Sınırlarımızın dışında bulunan soydaş ve akraba topluluklar ile ılımlı muhaliflerin yaşadığı sorunlar karşısında duyarsız kalınmayacağı ifade edilmiştir,” denildi.

AB ile ilişkiler

Açıklamada, “Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde son dönemde meydana gelen olumlu gelişmelerin ve üyelik sürecimizin yeniden canlanmış olmasından duyulan memnuniyet dile getirilmiştir” ifadesine de yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.