Mevsim değişliğinde grip uyarısı!

Mevsim değişliğinde grip uyarısı!

TTB Merkez Konseyi Üyesi Doktor Yaşar Ulutaş, mevsim değişikliklerde daha çok dirençleri düşük olan çocuk ve yaşlıların gribe yakalandığını belirterek, bol sıvı tüketimini ve aşı yapılmasını önerdi.

Adana'da son dönemde yaşanan mevsimsel değişiklikler nedeniyle gribal enfeksiyon vakalarında artış yaşandığını söyleyen Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Doktor Yaşar Ulutaş, yaşanan ısı değişikliğinden daha çok yaşlıların ve çocukların etkilendiğini ve bu nedenle yaşlı ile çocukların gribal enfeksiyonlara daha çabuk yakalandığını söyledi.

'Bol sıvı tüketin'

Grip hastalıklarının daha çok İlkbahar ve Sonbahar'da sıklıkla görüldüğünü ifade eden Ulutaş, bunun nedenini ise ısı farkına bağlı olarak insanların dirençlerini gösterdi. Ulutaş, "Aslında hastalandıran hava değil insanların direncinin düşmesidir. Özellikle hastalarımıza ve vatandaşlarımıza bol sıvı tüketmelerini, kendilerini üşütmemelerini, geceleri dikkat etmelerini, ısı farklılıklarını minimuma indirmelerini tavsiye ederiz" şeklinde konuştu.

'Grip aşısı yapılsın'

65 yaş üstü yaşlılar ve çocukların mutlaka grip aşısı olmalarını isteyen Ulutaş, "O yüzden özellikle dezavantajlı gruplarda 65 yaş üstü, diyabet, Kronik Obstüktif Akciğer Hastalığı (KOAH), astım, böbrek gibi kronik hastalıkları olanlar özellikle her yıl grip aşısı olmalarını tavsiye ediyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.