Metropolit Sliwa, Şemdinli'deki Kiliseyi Ziyaret Etti

Metropolit Sliwa, Şemdinli'deki Kiliseyi Ziyaret Etti

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne gelen Doğu Asuri Kilisesi Irak, Ürdün ve Rusya Metropoliti Mor Gewargis Sliwa, tarihi yerleri gezip, Şemdinli Belediye Başkanı Seferi Yılmaz'ı ziyaret etti.

HAKKARİ - Şemdinli İlçesi'ne gelen Doğu Asuri Kilisesi Irak, Ürdün ve Rusya Metropoliti Mor Gewargis Sliwa ve beraberindeki Midyat Maska-Der Başkanı Osane İde, Bağdat Kiliseler Birliği Başkanı Avukat Ferit Davud ilk olarak Yayla Mahallesi'nde bulunan harabe halindeki Kara Kilise'yi gezdi. Burada yaptığı incelemelerinin ardından Sliwa ve beraberindekiler, Şemdinli Belediye Eşbaşkanı Seferi Yılmaz'ı ziyaret etti.

Tarihi mirasın bir çoğunun tahrip edilerek yıkıldığını anlatan Sliwa, "Bunlar onarılıp restorasyondan geçirildikten sonra başta Amerika ve Avustralya olmak üzere, bütün Avrupadaki insanlar buraları görmek için geleceklerdir. Yalnızca Asuri, Süryani halkı değil dünyada bu tür tarihle ilgilenen diğer Hristiyan halklarda, inanıyorum ki aynı zamanda kenti ziyaret edeceklerdir" diye konuştu.

Şemdinli İlçesi'ne gelen Doğu Asuri Kilisesi Irak, Ürdün ve Rusya Metropoliti Mor Gewargis Sliwa ve beraberindeki Midyat Maska-Der Başkanı Osane İde, Bağdat Kiliseler Birliği Başkanı Avukat Ferit Davud ilk olarak Yayla Mahallesi'nde bulunan harabe halindeki Kara Kilise'yi gezdi.

Burada yaptığı incelemelerinin ardından Sliwa ve beraberindekiler, Şemdinli Belediye Başkanı Seferi Yılmaz'ı ziyaret etti. Tarihi mirasın bir çoğunun tahrip edilerek yıkıldığını anlatan Sliwa, "Bunlar onarılıp restorasyondan geçirildikten sonra başta Amerika ve Avustralya olmak üzere, bütün Avrupadaki insanlar buraları görmek için geleceklerdir. Yalnızca Asuri, Süryani halkı değil dünyada bu tür tarihle ilgilenen diğer Hristiyan halklarda, inanıyorum ki aynı zamanda kenti ziyaret edeceklerdir" diye konuştu.

Şemdinli Belediye Eşbaşkanı Seferi Yılmaz da, Sliwa'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şemdinli'nin birçok yerinin tarihi miraslarla dolu olduğunu belirten Yılmaz, "Belediye olarak özellikle Yayla Mahallesi'nde bulunan Kara Kilise’nin restore edilmesi için proje hazırladık" dedi.

Metropolit Sliwa, Şemdinli'deki Kiliseyi Ziyaret Etti

Metropolit Sliwa, Şemdinli'deki Kiliseyi Ziyaret Etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.