Metro çalışmaları sebebiyle o bölge trafiğe kapatılacak

Metro çalışmaları sebebiyle o bölge trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Mahmutbey arasını 31.5 dakikaya düşürecek olan Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı Projesi kapsamında Mecidiyeköy Metro İstasyonu 3. Etap inşaat çalışmaları nedeniyle inşaat alanı trafiğe kapatılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı Projesi kapsamında Mecidiyeköy Metro İstasyonu 3. Etap inşaat çalışmaları sebebiyle inşaat alanının trafiğe kapatılacağını açıkladı. Mecidiyeköy İstasyonu Batı Konkors (giriş-çıkış) yapısı imalat çalışmaları sebebiyle 5 Mart 2015 Cumartesi günü saat 23.00’den itibaren 410 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli istikametinde uygulanmak üzere Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi hazırlandı.

Buna göre Şişli-Mecidiyeköy istikametinde Büyükdere Caddesi’nin Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde 2. Etapta yapılan kısmi şerit daraltması kaldırılarak, bu aşamada bu yöndeki taşıt trafiği 2 şeritten 3 şeride çıkarılacak, yaya kaldırımı 4 metreden 8 metreye çıkarılacak. Mecidiyeköy-Şişli istikametinde Ortaklar Caddesi'nden Aytekin Kotil Caddesi'ne Bahçeler Sokak üzerinden tek yön 2 şerit olarak taşıt trafik akışı sağlanacak. Mecidiyeköy Yolu Caddesi üzerinden devam eden araçlar, D-100 Karayolu altındaki bağlantı yolu ile önce Geçit Sokak ve ardından Abide-i Hürriyet Caddesi’nden ilerleyerek Büyükdere Caddesi’nin Şişli tarafına ulaşabilecekler.

Aytekin Kotil Caddesi’nin Büyükdere Caddesi bağlantısı kısmında ise trafik ışığı düzenlemesi ile taşıtların Şişli yönüne katılımı sağlanacak. 3. Etap çalışmaları kapsamında metrobüs ve metro yolcusu aktarımını sağlayan ve Büyükdere Caddesi altında yer alan yolcu alt geçidi genişletilerek alt meydana dönüştürülecek. Bu çalışmalar boyunca metrobüsten gelen yayalar, Büyükdere Caddesi'nde yüzeye çıkarak trafik ışıklı yaya geçidi ile karşıya geçecek, 8 metreye çıkarılan kaldırımdan metroya aktarım sağlanacak.

KABATAŞ-BEŞİKTAŞ-MECİDİYEKÖY-MAHMUTBEY METRO HATTI

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 24.5 km uzunluğunda ve 18 istasyondan oluşuyor. İstasyonlar; Kabataş, Beşiktaş, Darphane, Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, (Depo), Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey.

YENİ METRO HATTI İLE ULAŞIM SÜRELERİ

Mahmutbey-Mecidiyeköy 26 dakika
Kağıthane-Mecidiyeköy 4,5 dakika
Alibeyköy-Taksim 12 dakika
Kağıthane-Üsküdar 26 dakika
Tekstilkent-Mecidiyeköy 20,5 dakika
Çağlayan-Yenikapı 14,5 dakika
Alibeyköy-Bostancı 47 dakika
Çağlayan- Üsküdar 23,5 dakika
Ümraniye- Kağıthane 39,5 dakika
Eyüp (Alibeyköy)- Kadıköy 36,5 dakika
Beşiktaş-Mecidiyeköy 5,5 dakika
Beşiktaş-Kağıthane 10 dakika
Beşiktaş-Mahmutbey 31,5 dakika
Beşiktaş-Alibeyköy 12,5 dakika
Beşiktaş-Etiler 13 dakika
Beşiktaş-Sarıyer Hacıosman 25,5 dakika
Bahçeşehir-Mahmutbey 21 dakika
Bahçeşehir-Mecidiyeköy 47 dakika
Bahçeşehir-Beşiktaş 52,5 dakika
Halkalı Toplu Konut-Beşiktaş 38,5 dakika 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.